Skip to main content

Baptisten Seminarium

"Theologie is het ontdekken, begrijpen en transformeren van overtuigingen van een gelovende gemeenschap, inclusief de ontdekking en revisie van hun relatie tot elkaar en al het andere dat er is..."

door James Wm. McClendon

Welkom bij het seminarium!

Wil jij meer leren van de Bijbel, onderzoek, discipelschap en de praktijk van lokale gemeenten? Als Baptisten Seminarium bieden we verschillende studierichten aan via HBO- en universitair onderwijs. Ook bestaat er een sprekersroute voor mensen die zich verder willen bekwamen in het spreken in de kerk.

Studeren als leergemeenschap

Wij vinden het belangrijk om het geleerde geloof altijd te verbinden met het geleefde geloof. Een studie aan ons seminarium daagt je niet alleen uit om over God na te denken, maar ook met Hem en anderen daarover in gesprek te zijn. Wij vormen zo met elkaar een lerende gemeenschap die met elkaar bidt en Jezus zoekt in alle aspecten van het leven.

Wat is theologie?

"Veel super interessante informatie in korte tijd. Ik heb geleerd in welke traditie we staan en vanuit die traditie om ons heen en naar de toekomst te kijken. Toch is het niet alleen het intellect wat uitgedaagd wordt, de maanden aan het seminarium zijn ook vormend geweest voor mij als professional. Ik ben beter toegerust voor mijn toekomstige werk als voorganger."

Student Missionair Leiderschap: Gabriëlle Drost-Stolk

Studenten waarderen onze minor met een:

8.8

Peiling minor 2023

"Fides quaerens intellectum, samen geraakt door het geloof om te leren begrijpen: de betekenis van theologie voor vandaag de dag."

Student Missionair Leiderschap: Maarten The

Neem even contact op!

Even samen sparren en ontdekken wat jouw mogelijkheden en kansen zijn? Laat je gegevens even achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Contact opnemen