Baptisten Seminarium

"Theologie is het ontdekken, begrijpen en transformeren van overtuigingen van een gelovende gemeenschap, inclusief de ontdekking en revisie van hun relatie tot elkaar en al het andere dat er is..."

door James Wm. McClendon

Welkom bij het seminarium!

Wil jij meer leren van de Bijbel, onderzoek, discipelschap en de praktijk van lokale gemeenten? Als Baptisten Seminarium bieden we verschillende studierichten aan via HBO- en universitair onderwijs. Ook bestaat er een sprekersroute voor mensen die zich verder willen bekwamen in het spreken in de kerk.

Studeren als leergemeenschap

Wij vinden het belangrijk om het geleerde geloof altijd te verbinden met het geleefde geloof. Een studie aan ons seminarium daagt je niet alleen uit om over God na te denken, maar ook met Hem en anderen daarover in gesprek te zijn. Wij vormen zo met elkaar een lerende gemeenschap die met elkaar bidt en Jezus zoekt in alle aspecten van het leven.

Wat is theologie?

"Veel super interessante informatie in korte tijd. Ik heb geleerd in welke traditie we staan en vanuit die traditie om ons heen en naar de toekomst te kijken. Toch is het niet alleen het intellect wat uitgedaagd wordt, de maanden aan het seminarium zijn ook vormend geweest voor mij als professional. Ik ben beter toegerust voor mijn toekomstige werk als voorganger."

Student Missionair Leiderschap: Gabriëlle Drost-Stolk

Studenten waarderen onze minor met een:

8.4

Peiling minor 2022

"Fides quaerens intellectum, samen geraakt door het geloof om te leren begrijpen: de betekenis van theologie voor vandaag de dag."

Student Missionair Leiderschap: Maarten The

Neem even contact op!

Even samen sparren en ontdekken wat jouw mogelijkheden en kansen zijn? Laat je gegevens even achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Contact opnemen

Nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om onze nieuwsbrief te ontvangen! Staat u al ingeschreven bij de nieuwsbrief van de Unie- of ABC gemeenten? Dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden.

Adressen

Baptist House
Postjesweg 150
1061 AX Amsterdam

Tel. Algemeen:
020-2103023
Tel. Seminarium:
020-2103024
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kom in contact

© UNIE-ABC. Een fusie tussen de Unie van Baptistengemeenten en de ABC gemeenten in Nederland.

Alle Rechten Voorbehouden

Tot slot