Skip to main content

Terugblik Emeritidag 2024 in Ede

Nieuws

26 april 2024

Nadat storm Ciaran vorig jaar november roet in het eten gooide en de dag moest worden geannuleerd, werd op 23 april in Ede alsnog de Emeritidag gehouden, de jaarlijkse ontmoetingsdag voor onze oud-voorgangers en partners. Een terugbilk.

De dag begon om 10.00 uur met koffie en thee met iets lekkers. We kwamen samen in het gebouw van Ede ‘Op Doortocht’ (de Goede Herderkerk). Er waren tien oud voorgangers aanwezig en negen partners. Er hadden zich veertien mensen afgemeld.

Het was een heerlijke tijd van ontmoeting en gezelligheid. Ons programma bestond uit een korte presentatie van Baptistengemeente Op Doortocht door voorganger Peter Kos en algemeen secretaris Peter Stoter, met een rondleiding door het gebouw. Met name de kerkzaal is prachtig met al die gekleurde hoge ramen en de kruiswegstaties aan de wanden. Verder kwam Arjan Stellingwerf ons iets vertellen over zijn promotiestudie met de titel ‘vrijkerkelijk en Katholiek?’. Dat was een boeiende presentatie over onze verhouding als baptisten tot de algemene/katholieke christelijke kerk.

Natuurlijk werd dit alles afgewisseld met smakelijke spijzen en dranken. De catering was fantastisch! Het hoofddoel was ontmoeting en dat is ruimschoots gelukt. Om 15.00 uur was de dag weer voorbij en ging iedereen weer zijns weegs. Volgend jaar zal de dag opnieuw worden gehouden in de maand april.

Egbert van Rhee,
voorganger Almelo De Bron