Skip to main content

Emeritus-voorganger Jan van Weenen overleden

Nieuws

05 oktober 2023

Op 17 september is emeritus-voorganger Jan van Weenen op 81-jarige leeftijd overleden. Hij diende onze gemeenschap als voorganger in de Baptistengemeenten Coevorden en Roden. We zijn dankbaar voor het leven van onze broeder en zijn inzet in onze gemeenschap, en wensen zijn dierbaren van harte Gods troost en nabijheid toe bij het verwerken van dit verlies.

  • Lees hier de rouwkaart

In Memoriam Jan van Weenen

Op zondag 17 september overleed Jan van Weenen (geboren 28 augustus 1942) in zijn woonplaats Hoogeveen. Na een carrière in de ambtenarij studeerde hij aan de Tweede Weg Opleiding van het Baptisten Seminarium en heeft hij van 1989-1996 parttime als voorganger gewerkt in achtereenvolgens de baptistengemeenten Coevorden en Roden. Vanwege een verkeersongeluk moest hij in 1996 zijn voorgangerschap beëindigen.

De laatste jaren was Jan’s gezondheid broos. Zijn hart bleef al die tijd loud and clear kloppen voor zijn Heer: hij was heel open en enthousiast over God en stak dat niet onder stoelen of banken. In de gemeente Hoogeveen de Schutse onderhield hij vele pastorale contacten, deed spontaan bijbelstudie met mensen en genoot zichtbaar met buitenstaanders op de soos. Zijn pretoogjes, open oor en vele verhalen zijn er vermaard. Voor EO Nazorg heeft hij duizenden telefoontjes ‘te oor’ gestaan en jarenlang kon hij ook in Spanje zijn pastorale hart kwijt in de begeleiding van overwinteraars. Zijn bron? “God houdt van mij, ondanks dat Hij mij kent. Dat is een wonder van de bovenste plank, ik ben God intens dankbaar!”, zo motiveerde hij zijn drive. Op 22 september stond in de dankdienst voor het leven Psalm 84 centraal: “Wat hou ik van Uw huis”. Dat deed hij in zijn aardse leven, dat mag Jan nu van aangezicht tot aangezicht beleven – Jan is Thuis.

Jan-Martin Berghuis, interim-voorganger