Skip to main content

Noodhulp vluchtelingenopvang Armenië

Nieuws

02 oktober 2023

In Armenië speelt zich (opnieuw) een drama af: 100.000 inwoners van de Armeense enclave Nagorno-Karabach zijn op de vlucht geslagen na een langdurige economische blokkade, gevolgd door een militaire aanval van het omringende land Azerbeidzjan. De vluchtelingen worden opgevangen in Armenië: u hebt de beelden ongetwijfeld langs zien komen.

Vanuit het EBF (European Baptist Federation) is de oproep gekomen voor ondersteuning van de Armeense gemeenten die helpen in de opvang van vluchtelingen. Ondersteuning is gewenst in gebed, maar ook financieel. Vanuit de Unie-ABC hebben wij daarop kunnen reageren door een donatie van €10.000,- uit het noodfonds te doen. Dit fonds is bedoeld om snel te kunnen schakelen en direct hulp te kunnen bieden waar en wanneer dit nodig is. 

Collecte of gift

Mocht u als gemeente of op eigen initiatief een bijdrage willen leveren aan de ondersteuning van de Armeense gemeenten ter plaatse, dan kan dit onder andere doen door een (extra) collecte. De gelden kunnen overgemaakt worden naar het noodfonds op de rekening van Unie-ABC (NL14 TRIO 0391 0156 13) o.v.v. 'Armenië'. 

Alan Donaldson, de algemeen secretaris van EBF, heeft een interview gehouden met Asatur Nahapetyan, de algemeen secretaris van de Armeense Baptistenunie. U kunt dat terugvinden op de facebookpagina van EBF; volg deze link: Please pray with us for Armenian people migrating, under threat of death, in their tens of thousands from Nagorno-Karabakh. Listen to the interview with... | By European Baptist Federation | Facebook

Laten we onze broeders en zusters ook vooral niet vergeten in onze gebeden.