Skip to main content

Jaarverslag 2022: Eindelijk weer samenkomen

Nieuws

18 augustus 2023

Na de coronajaren was 2022 een jaar waarin, na alle beperkingen van de coronatijd, eindelijk weer fysieke ontmoetingen konden plaatsvinden, zoals ledenvergaderingen, studiedagen en regio-ontmoetingen. We startten het jaar met een nieuwe Algemeen Secretaris. In het jaarverslag blikken we terug.

Samen Jong

Als Unie-ABC willen we praktisch en inhoudelijk onze gemeenten zoveel mogelijk ondersteunen. In 2022 deden we dat onder meer door op de regiobijeenkomsten aan de slag te gaan met het project Samen Jong, gemeente van alle generaties. Dit leidde niet alleen tot inspirerende avonden, diverse gemeenten pakten dit belangrijke onderwerp zelf ook verder op. 

Millennial Challenge

Een ander hoogtepunt was de Millennial Challenge die door het Seminarium is gestart. In drie gemeenten zijn de voorgangers met een groep 25-40-jarigen de uitdaging aangegaan om samen in gesprek te gaan over geloof, de kerk en de Bijbel. Op de Algemene Ledenvergadering maakten de afgevaardigden van de gemeenten nader kennis met dit veelbelovende project. Ook tijdens de conferentie Bijbel in Beweging gingen deelnemers in gesprek over het belang van de Bijbel.

Noodhulp Oekraïne

Met de EBF en CAMA Zending mochten we de hulp aan onze zustergemeenten in Oekraïne vormgeven tijdens een breed gedragen noodhulpactie. In de loop van het jaar zamelden we met elkaar maar liefst ruim 100.000 euro in voor de slachtoffers van de oorlog en de gemeenten in de omliggende regio die vluchtelingen opvangen. Fantastisch om op deze manier als gemeenten in Nederland én met de bredere geloofsgemeenschap verbondenheid te tonen.

Fusie

In het fusieproces zijn verder nog een aantal belangrijke stappen gezet, zoals overeenstemming over de contributie. Inmiddels mochten we halverwege 2023 de fusie rondmaken!

Zomaar een greep uit de hoogtepunten; er is natuurlijk nog veel meer gebeurd in het voorbije jaar. U leest er alles over in het jaarverslag 2022.