Skip to main content

Natanja Corsèl begonnen als officemanager

Nieuws

01 december 2022

Met ingang van 1 november is Natanja Corsèl begonnen als officemanager bij Unie-ABC. In die functie is ze in veel gevallen het eerste aanspreekpunt van de organisatie. Een kennismaking.

Kun je iets meer over jezelf vertellen?

Ik ben getrouwd met Vincent en samen hebben we drie kinderen: een pleegdochter van zeventien, die inmiddels uit huis is, maar nog wel vlak bij ons woont, en twee dochters van elf en negen jaar. We wonen nu vijf en een half jaar in het pittoreske Valkenburg; niet de bekende plaats in Zuid-Limburg, maar een dorp in Zuid-Holland.

Waar gaan jullie naar de kerk?

Wij zijn lid in de Baptistengemeente Leiden en hebben daar allerlei taken. Ik speel dwarsfluit in het muziekteam en ben betrokken bij het jeugd- en kinderwerk en de liturgie van de diensten. Verder geef ik bijbelstudie. Vincent en ik vinden het belangrijk ons in te zetten in de gemeente en ik vind dat ook heel fijn om te doen. In mijn vrije tijd studeer ik ook nog theologie aan het Evangelisch College. Het is daarom nu wel even zoeken naar een nieuwe balans, nu ik er ook een baan bij heb.

Waarom ben je bij Unie-ABC komen werken?

Ik kom uit de jeugdzorg, maar had het gevoel dat ik daar wel klaar was. Dus toen ik weer aan het werk wilde, ging ik samen met God op zoek naar een nieuwe weg die ik in kon slaan. In een gesprek met mijn man merkte hij op een gegeven moment op dat ik altijd zo blij word van mijn taken in de gemeente, dat ik daarin echt opbloeide. En dat is ook zo: ik word er echt happy van om dingen voor God te doen. Toen mijn voorganger mij de vacature voor officemanager bij Unie-ABC stuurde, sloot die functie daar eigenlijk heel mooi bij aan: ik kan nu ook in mijn werk iets voor God en zijn gemeente doen.

Wat zijn precies je taken?

Ik ben degene die de telefoon beantwoord en de algemene mailbox beheer, ik houd de gegevens van de gemeenten actueel en notuleer bij de bestuursvergaderingen. Verder help ik mee met het organiseren van evenementen, zoals de Algemene Ledenvergadering en de jaarlijkse Leidersconferentie, en spring ik eigenlijk overal bij waar dat nodig is. In principe werk ik op dinsdag en vrijdag.

Hoe is je start geweest?

Tot nu toe bevalt het me heel goed! Ik voel me ontzettend welkom, iedereen is superaardig en behulpzaam – echt een warm bad. Het was ook fijn dat ik nog twee weken samen kon werken met Ria van Harten, die ik opvolg, en dat ik de afgelopen Algemene ledenvergadering met haar kon meelopen. Ik probeer alles zo snel mogelijk op te pakken en denk dat ik mijn draai snel zal vinden.

Gerdien Karssen,
communicatiemedewerker Unie-ABC