Skip to main content

Leidersconferentie 2023 heeft als thema: Fris!

Van 20 tot 22 maart 2023 is de Aquilae Leidersconferentie van Unie-ABC. Het onderwerp is: Fris! Hoe blijf je als voorganger fris? In je relatie met God, met je partner, met de gemeente; hoe zorg je dat je met frisse moed je werk blijft doen en hoe houd je de vreugde erin? Maar ook: hoe blijven we als gemeente fris, en blijven we open staan voor vernieuwing in de kerk, bijvoorbeeld in de liturgie? En hoe houden we onze missie fris?

Samen gaan we aan de slag met een frisse kerk, een frisse voorganger en een frisse missie. Vanuit de dynamische Bijbelse geschiedenis van de profeet Elia zoeken we naar verschillende vormen van liturgie, naar bronnen in woestijnperiodes en hernieuwde kracht. Er is naast het programma genoeg ruimte om elkaar te ontmoeten en te genieten van de prachtige natuur rondom het hotel.

De voorbereidingscommissie is met frisse moed bezig om de conferentie inhoudelijk en praktisch voor te bereiden. Remko Ongersma en Thijs Tichelaar vertellen erover in het filmpje hierboven.

Weet je, samen met je partner, van harte welkom! Zet de data alvast in je agenda en geef je zo snel mogelijk op.

Ervaring van een deelnemer in 2022

Als nieuwe strijder aan het front was ik afgelopen jaar voor het eerst bij de voorgangersconferentie van Unie-ABC. Een beetje aarzelend, met een teen in het water. Eén nachtje slapen in plaats van twee, dat werk. Maar ik vond het super! Ik had andere afspraken staan, anders was ik gebleven. Dit jaar ga ik weer, maar nu helemaal. De combinatie van onderling ongedwongen contact met mensen die hetzelfde vreemde beroep uitoefenen én de wezenlijke inhoud helpen mij om er weer een jaartje tegenaan te kunnen.

Peter Kruijt, voorganger Baptistengemeente Amersfoort

Contact

Voor vragen en ideeën kun je terecht bij: Gerrit van Valen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), Remko Ongersma (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), Thijs Tichelaar (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Johan Otten (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Meer informatie over de precieze tijden en het programma volgt nog.