Skip to main content

Materiaal vertaald voor Wereldgebedsdag 2022

Nieuws

30 september 2022

Op 7 november is de jaarlijkse Baptisten Vrouwen Wereldgebedsdag. Het thema voor 2022 is 'Leven vanuit overwinning', naar aanleiding van 2 Korintiërs 2:14, waar staat (Het Boek): “En Gode zij dank, door Jezus Christus voert Hij ons mee in Zijn overwinning. Waar wij nu ook gaan, gebruikt Hij ons om Zich bekend te maken en het goede nieuws als een aangename geur te verspreiden." Bekijk de materialen en lees meer over het ontstaan van deze gebedsdag.

Het verhaal achter de Wereldgebedsdag

De Wereld Vrouwen Gebedsdag begon toen vrouwen in Europa tevoorschijn kwamen na de Tweede Wereldoorlog. Vrouwen die aan beide kanten stonden in de strijd, realiseerden zich dat ze aan het werk moesten om de muren neer te halen die waren opgericht in de verdeeldheid van de oorlog. Pijn en wreedheden hadden ertoe geleid dat gevoelens van woede waren ontstaan en deze vrouwen wisten dat alleen God deze emotionele grenzen kon ontbinden en voor verzoening kon zorgen. Deze vrouwen waren vrouwen van gebed. Ze kwamen bijeen, sloegen in gebed hun armen om elkaar heen en de muren gingen neer.

Sinds die bewogen periode is de Gebedsdag-beweging van de baptistenvrouwen gegroeid. Tegenwoordig worden vrouwen bereikt in bijna elk land waar baptistengroepen zijn. Momenteel zijn er zeven continentale Unies die vrouwen uit 156 landen verbinden met vertalingen van dit programma in meer dan tachtig talen.

Ook tegenwoordig is er nog steeds verdeeldheid in de wereld te zien. Er worden muren gebouwd door oorlogsgebieden en er worden conflicten veroorzaakt in theologie, politiek, cultuur, etniciteit en economische status. De baptistenvrouwen blijven elkaar oproepen de muren in liefde door gebed neer te halen. Als we samenkomen, staan we samen hand in hand aan de voet van het kruis, terwijl we opzien naar onze Redder die heling en hoop brengt in een wereld vol moeite en pijn. De Gebedsdag is onze grootste, meest wereldschokkende, baanbrekende kans om duisternis af te wijzen en de wereld en elkaar op grote schaal lief te hebben.

Materiaal

Vrouwen(groepen) van Baptisten- en CAMA-gemeenten zijn van harte welkom om aan deze gebedsdag deel te nemen. Het programma voor 2022 is inmiddels gereed. U kunt het in het Nederlands vertaalde materiaal downloaden via de volgende link:

Vragen?

Wies Dijkstra, tel. 0511-542014 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.