Skip to main content

Regioavonden met sprekers Navigators-LEF

Nieuws

13 september 2022

In september en oktober 2022 wordt er in alle Unie-ABC-regio's weer een regioavond georganiseerd. Het beloven inspirerende ontmoetingen te worden over kerk zijn van en met alle generaties. Hoe houd je alle generaties - van oud tot jong - betrokken bij de gemeente? Gastsprekers van Navigators LEF zullen ingaan op de praktische aanpak vanuit het boek Samen Jong. Naast oudsten en andere leiders zijn ook zeker andere gemeenteleden en jongeren van harte welkom!

We hopen dat deze avonden gemeenten helpen om voor alle generaties relevant te zijn en/of te blijven en zo samen een gezonde toekomstbestendige gemeente te vormen. Er zijn al gemeenten uit onze regio enthousiast gestart met Samen Jong, we hopen zo samen te leren en te groeien. 

Samen Jong

Voor de zomer is het boek ‘Samen Jong’ verschenen. Een praktisch boek over kerk zijn met alle generaties. Ook Unie-ABC is hier nauw bij betrokken. Tijdens deze avond worden we door Navigators LEF meegenomen in het gedachtegoed van Samen Jong. We bekijken de zes kernwaarden die het boek benoemt en verdiepen ons na die introductie in één van de kernwaarden om deze te vertalen naar jullie eigen gemeentepraktijk.

"De kernwaarden van Samen Jong zijn herkenbaar en toepasbaar voor gemeente zijn in de volle breedte", aldus Navigators LEF. "Tijdens deze avond gaan we kijken hoe jullie de kernwaarde ‘verantwoordelijkheid geven’ kunnen versterken in jullie gemeente." Vanuit een hart voor jonge mensen en geloof in de kracht van de kerk, begeleidt Navigators LEF leiders uit allerlei kerken en initiatieven. Met enthousiasme om kerken in beweging te zetten rondom kerk-zijn met alle generaties.

Wanneer en waar

  • Donderdag 29 september Regio Noordwest: Peter Stoter, Diezestraat 18 Beverwijk 19.00 uur inloop, 19.30 uur start
  • Maandag 3 oktober Regio Noordoost: Peter Koobs, Dwarsdiep 9 Nieuw Buinen, 19.00 uur inloop, 19.30 uur start
  • Donderdag 6 oktober Regio Noord: Wouter Bandstra, Middelzeelaan 1 Sneek, 19.00 uur inloop, 19.30 uur start
  • Maandag 10 oktober Regio Zuid: Christiaan Bakker, Nassaulaan 1 Weert, 19.00 uur inloop, 19.30 uur start 
  • Woensdag 12 oktober Regio Midden-Oost: Ronald van den Oever, Willem van Kleeflaan 6 Arnhem, 19.30 uur inloop, 20.00 uur start
  • Donderdag 13 oktober Regio Midden Zuid-West: Harm Jut, Antigoneschouw 33 Zoetermeer, 19.00 uur inloop, 19.30 uur start

Opgeven kan via dit formulier.