Skip to main content

Webinar: leren en inspireren voor oudsten

Nieuws

31 augustus 2022

Hoe houd je jongere generaties betrokken bij de gemeente en hoe verbind je hen met andere generaties? Voor veel gemeenten is deze vraag heel actueel maar ook heel lastig. Moet de raad dit oplossen? Maar hoe dan?

** LET OP: DIT IS DE LINK NAAR HET WEBINAR **

Als Unie-ABC willen we graag investeren in gezonde gemeenten. En in oudsten die om kunnen gaan met moeilijke vragen zoals hierboven.

Hoe kun je daar gemakkelijk een eerste stap in maken? In een webinar op woensdag 28 september van 20.00 tot 20.45 uur geven we beknopt informatie over ons Digitaal Leerplatform voor leiders in de gemeente.

Daarnaast zal onze jeugdwerkadviseur Ronald van den Oever een voorbeeldles uit het Leerplatform geven over kerk zijn van alle generaties, met praktische adviezen en voorbeelden uit diverse Unie-ABC-gemeenten om hier handen en voeten aan te geven! Er zijn mogelijkheden om jongeren actief te betrekken en zich verbonden te laten voelen. Ronald zal tevens iets concreets meegeven om direct in de praktijk mee aan de slag te gaan!

We sluiten af met een bespreking in kleine groepen, zodat je ook van elkaar kunt leren en door elkaars ervaringen geïnspireerd kunt worden om die eerste stappen te zetten.

Het Leerplatform bevat nog veel meer interactieve lessen over onderwerpen die de gemeente aangaan en hoe je als oudste goed kunt functioneren, uitgaande van Bijbelse principes en lessen.

Leerplatform en webinar

Het webinar komt voort uit het Digitaal Leerplatform dat Unie-ABC heeft ontwikkeld. Daarmee willen we leiders in de gemeente toerusten voor hun taak als onder meer oudste of taakveldleider. 

Een webinar is een digitale bijeenkomst waarin kennis wordt gedeeld en vragen kunnen worden beantwoord. Als je je hebt opgegeven, ontvang je te zijner tijd per mail een link waarmee je de bijeenkomst vanachter je computer kunt volgen.

Aanmelden

Doe je mee? Aanmelden kan tot en met maandag 26 september via dit formulier.