Skip to main content

Regio-ontmoeting voor Noordoost-Nederland

Nieuws

26 juli 2022

Maandag 3 oktober is er in Nieuw-Buinen een regio-ontmoeting voor voorgangers en oudsten van gemeenten in Noordoost-Nederland. Centraal staat het project 'Samen Jong', over gemeente zijn met alle generaties.

'Alles wat uw hand vindt om te doen, doe dat naar uw vermogen'. Als leidinggevende de keuze maken om zelf ook weer te leren en geïnspireerd te worden. Voorgangers en oudsten van de gemeenten zijn van harte uitgenodigd om erbij te zijn! De bijeenkomst begint om 20.00 uur (inloop met koffie vanaf 19.30 uur) en wordt afgesloten rond de klok van 22.00 uur.

22 09 Regio ontmoeting Noordoost NL Gerrit van ValenWelkom in Nieuw-Buinen

"Hallo, mijn naam is Gerrit van Valen. Ik ben voorganger van de Baptistengemeente in Nieuw Buinen. Onze gemeente valt in de regio midden-Drenthe. Deze keer mag onze gemeente de host zijn om jullie als oudsten en leidinggevenden welkom te heten. Oók jij bent daarin een schakeltje om het geheel te laten functioneren. Daarom wil ik je graag ontmoeten".

Samen Jong

Tijdens de avond gaan de aanwezigen aan de slag met 'Samen Jong', een project onder de vlag van MissieNederland, waar we ook als Unie-ABC nauw bij betrokken zijn. Samen Jong kijkt door de ogen van jonge mensen naar de kerk. Wat zien zij als waardevol in de community van gelovigen? MissieNederland introduceerde onlangs het boek 'Samen Jong: Kernwaarden voor een kerk met alle generaties'. We hopen met een spreker van hen concrete plannen te bedenken. Lees hier alvast meer over Samen Jong.

De kracht van samenwerken

22 09 Regio ontmoeting Noordoost NL PeterKoobsDe avond wordt geïnitieerd door regiocoördinator Peter Koobs. Hij hoopt dat de gemeenten in zijn regio zich steeds meer bewust worden van de kracht van samenwerking en dat concreet gaan maken. "Wat kun je samendoen, wat alleen niet lukt? Denk eens na over wát mogelijk zou zijn als je iets samen met andere gemeenten uit jouw regio zou kunnen doen? Samen onderwijs geven? Een jongerenwerker aanstellen? Een cultuur bouwen?" Kijk hier voor de regio-indeling van Unie-ABC.

Meer informatie en aanmelden

  • Wanneer: maandag 3 oktober van 20.00 tot 22.00 uur (koffie vanaf 19.30 uur)
  • Waar: Dwarsdiep 9, Nieuw-Buinen
  • Vragen? Neem contact op met Peter Koobs, regiocoördinator, 06-55188581 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Aanmelden kan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..