Skip to main content

Boek 'Samen Jong': een kerk met alle generaties

Nieuws

17 juni 2022

Zaterdag 18 juni vindt de boekpresentatie plaats van het boek 'Samen Jong, kernwaarden voor een kerk met alle generaties'. Als Unie-ABC hebben we samen met Missie Nederland, de CHE, Youth for Christ, LEF-Navigators en ander partners gewerkt aan een doorvertaling van het toonaangevende Amerikaanse onderzoek Growing Young naar de Nederlandse situatie. Ook hebben we samen een gratis cursus ontwikkeld en komen er nog meer hulpmiddelen en werkvormen beschikbaar om met dit onderwerp in de gemeente aan de slag te gaan.

De potentie van de kerk

Wat als je volledig zou kunnen beamen dat de christelijke geloofsgemeenschap dé plek is waar jonge mensen het geloof en het leven ontdekken, onderzoeken en beoefenen? Wat als je vol overtuiging kunt zeggen dat zij in jouw geloofsgemeenschap samen met alle generaties delen in de zegen die Jezus Christus aan zijn kerk gaf? Samen Jong gelooft dat de kerk deze potentie heeft. 

Het boek

22 06 Boek Samen JongSamen Jong van Sabine van der Heijen, Vincenza La porta en Jan Wolsheimer gaat over samen kerk-zijn met de blik op de toekomst. In de VS verscheen het toonaangevende boek Growing Young. De auteurs onderscheidden op basis van grootschalig onderzoek zes kernwaarden die voor kerkelijke gemeenten essentieel zijn om vitaal de toekomst in de gaan. In de Nederlandse bewerking van dit boek worden de kernwaarden van Growing Young uitgewerkt en voorzien van praktijkvoorbeelden van een tiental jeugdwerkers en van praktische adviezen. Hiermee is de waardevolle inhoud van Growing Young ‘op maat gemaakt’ voor Nederlandse kerken.

‘Een essentieel boek voor iedereen die wil bijdragen aan de kerk van morgen.’ – Tabitha van Krimpen, Jonge Theoloog des Vaderlands

Samen Jong wordt uitgegeven bij Kok Boekencentrum.

  • Lees ook het recente blog van onze jeugdwerkadviseur Ronald van den Oever hierover.
  • Bekijk hier de pagina met alle informatie over Samen Jong.