Skip to main content

Hoopvolle dienst bij baptisten in Lviv

Nieuws

11 april 2022

De Baptistengemeente in de Oekraïense stad Lviv hield afgelopen zondag ondanks de situatie een hoopvolle dienst. Helle Liht van de European Baptist Federation was daarbij. "Ik zag hoop te midden van alle uitdagingen van de oolog. Het lied ‘God's love is bigger than the ocean’ werd met overtuiging gezongen."

Voor het eerst sinds het begin van de oorlog gingen de kinderen weer naar de zondagsschool. Op de vraag waar we God voor zouden kunnen danken, antwoordden ze: "We leven, we zijn veilig, we kunnen samenkomen in de kerk, God zegent ons."

Nadat de aanbiddingsleider mensen had uitgenodigd om in kleine groepen te bidden, vulde het geluid van gebeden de kerk. "We hebben gebeden voor de Oekraïense regering en voor de mensen die beslissingen moeten nemen. We hebben gebeden voor de kerk van Christus in Oekraïne om sterk te zijn en God glorie te brengen. We hebben gebeden dat gerechtigheid en vrede zouden winnen."

Daarna brachten bezoekers uit verschillende delen van Oekraine groeten over vanuit hun eigen gemeente. Helle sprak de gemeente toe namens de Europese baptistenfamilie.

"De kerk was gevuld met hoop toen Roman Vecherkovskyi, de vice-president van de Oekraïense Baptistenunie, de boodschap deelde dat er niets groter is in de wereld dan de liefde van God (Jesaja 40:25-31)."

  • Lees hier meer over onze noodhulpactie voor de ondersteuning van Oekraïense vluchtelingen.