Skip to main content

Internationaal gebed voor Oekraïne

Nieuws

04 maart 2022

Op 2 maart was de eerste van vijf gebedsmomenten voor Oekraïne die de European Baptist Federation deze maand organiseert. Een indruk van deze online ontmoeting.

In maart is er elke woensdag om 19.00 uur een bidstond voor Oekraïne. Baptisten vanuit heel Europa en Amerika namen hieraan deel. Het was een emotioneel moment om zo samen de Heer te zoeken. 

De bidstond werd geopend met het lezen van Klaagliederen 3:17-23. Een Bijbelgedeelte dat spreekt over moeilijke tijden waarin je de hoop niet op moet geven. De Algemeen Secretaris van de baptistengemeenten uit Oekraïne vertelde over hoe de situatie op dit moment is.

Er zijn meer dan duizend baptistengemeenten in Oekraïne actief. Verschillende kerkgebouwen zijn door de bombardementen beschadigd. Gelukkig zijn er in de kerken nog geen slachtoffers gevallen. Het hoofdkantoor van de Oekraïense Baptistenunie is vanwege de kritieke situatie verhuisd van Kiev naar Lviv in het westen. Vanuit het kantoor houdt men een paar keer per dag een online bidstond. De baptistengemeenten zijn momenteel erg veel bezig met het opvangen van de vele vluchtelingen.

Gebedspunten

De Unie van Baptisten in Oekraïne vraagt uw gebed voor:

  1.  Het einde van deze gewelddadige oorlog: VREDE
  2.  Hulp voor alle vluchtelingen
  3.  Onderdak en hulpgoederen
  4.  Troost voor al het lijden en troost voor de gezinnen die nu verscheurd zijn
  5.  Bescherming voor de chauffeurs die voedsel en medicijnen naar het oorlogsgebied brengen

Doopdiensten

De broeders en zusters in Oekraïne zijn erg dankbaar voor de gebeden en het meeleven vanuit de hele wereld. Zij houden vast aan de Heer die hen niet zal verlaten! De Heer gaat door met zijn werk. Dat was zondag zichtbaar doordat er ondanks de invasie doopdiensten hebben plaatsgevonden in de Oekraïne.

De baptisten in Oekraïne roepen u op om met hen te bidden

Fritz Kaiser
Voorganger Baptistengemeente Lelystad

 

De volgende keer meebidden met het online gebed (in het Engels)? De hele maand maart is er op woensdagavond om 19.00 uur een internationaal, online gebedsmoment voor Oekraïne (in het Engels). U kunt zich hier registreren om de links voor deelname toegemaild te krijgen.