Skip to main content

Peter Stoter ingezegend in eigen gemeente

Nieuws

04 februari 2022

Op 23 januari kreeg onze nieuwe Algemeen Secretaris, Peter Stoter, de zegen mee vanuit zijn eigen gemeente, Baptistengemeente Ede Op Doortocht. Unie-ABC-voorzitter Robert Bezemer was daar ook bij aanwezig. Het moment werd geleid door voorganger Peter Kos. 

Robert Bezemer vertelde aan de aanwezigen hoe Unie en ABC een proces richting fusie gaan. "Steeds weer hebben we daarbij Johannes 17 voor ogen: laten zien dat we in de basis één zijn als volgelingen van onze Heer", zei hij onder meer. "Door samen te gaan kunnen we de krachten bundelen om elkaar als gemeenten te ondersteunen in moeilijke perioden, met raad en daad, en eventueel financieel."

Verder lichtte hij toe waarom Peter voor zijn nieuwe baan ingezegend werd. "Het is méér dan een belangrijke functie in onze geloofsgemeenschap. Er is ook een flinke geestelijke component: als gemeenten en met elkaar zijn we geroepen het Licht te laten schijnen in ons land", aldus Bezemer. "Peter is een ‘gemeenteman’, zegt hij zelf. Hij heeft hart voor de gemeente en gemeenten in Nederland. We hebben alle vertrouwen in de toekomst met elkaar. God werkt door zijn Geest in ons, we hebben een hoop die ons zekerheid biedt, we zijn geborgen in Gods hand. En hoewel we van Gods zegen al overtuigd zijn, is het waardevol om toch ook een zegen uit te spreken over Peter in zijn mooie en waardevolle taak in onze geloofsgemeenschap."

Kijk hier het zegenmoment terug:

22 01 Inzegening Peter in Ede filmpje