Skip to main content

Ds. Joop Muilwijk overleden

Nieuws

15 februari 2022

Op 1  februari is op 88-jarige leeftijd ds. Joop Muilwijk overleden. Br. Muilwijk diende onze gemeenschap als voorganger in de Baptistengemeente Ede (toen nog ongedeeld) van 1978 tot 1985 en in de Baptistengemeente Harderwijk van 1985 tot 1998. Tevens was hij een aantal jaren voorzitter van de Broederschap van Baptistenvoorgangers en speelde hij in die functie een samenbindende rol. 

Br. Muilwijk wordt herinnerd als een zeer beminnelijk mens, die kort na zijn emeritaat en het overlijden van zijn lieve vrouw Cocky buiten onze gemeenschap is geraakt. We wensen zijn dierbaren Gods troost in hun verlies.

Vanuit de Baptistengemeente Harderwijk ontvingen we dit In memoriam: 

Thuis bij zijn schepper
 
Psalm 39:8b
Mijn hoop is alleen op U gevestigd.
 
Afgelopen maandag bereikte ons het bericht dat onze emeritus voorganger ds. Joop Muilwijk op 1 februari op bijna 89-jarige leeftijd is overleden.
 
Ds. Joop Muilwijk is in januari 1985 ingetreden als voorganger in de Baptistengemeente Harderwijk. Na 13 jaar bij ons voorganger te zijn geweest, is hij in 1998 met emeritaat gegaan. Hij was een geliefd voorganger en heeft veel aan het gemeenteleven bijgedragen. Hij genoot van het prediken, en ook bijzonder van de kindermomenten in de dienst, die door hem geïntroduceerd zijn.
 
Joop Muilwijk is pas op latere leeftijd voorganger geworden. In een interview bij zijn emeritaat gaf hij als reden van die overstap aan: "Ik wilde mensen helpen in hun relatie met God. Want zonder God blijft het tobben in je leven".
 
In oktober 2002 overleed zijn vrouw Cocky, dat was voor hem een bijzonder groot verlies. Na die tijd heeft hij zich meer en meer teruggetrokken uit het actieve gemeenteleven. In 2009 heeft hij na 24 jaar zijn lidmaatschap van de gemeente beëindigd.
 
Op dinsdag 8 februari heeft zijn begrafenis plaatsgevonden.
 
Wij zullen ds. Joop Muilwijk dankbaar blijven herinneren in alles wat hij voor de Baptistengemeente Harderwijk heeft mogen betekenen.