Skip to main content

Verkenning pionieren in Noord-Nederland

Nieuws

08 februari 2022

Voorgangers en regiocoördinatoren in Noord-Nederland gaan samen nadenken over het onderwerp 'missie en pionieren' in hun regio. De eerste aanzet is gemaakt.

Op 8 februari zijn we met een aantal collega’s bij elkaar gekomen in de Baptistengemeente Nieuw Buinen waar Gerrit van Valen voorganger is. Samen met Oeds Blok, coach gemeentestichting en pionieren bij Unie-ABC, en de regiocoördinatoren uit de werkgebieden in Noord hebben we een verkenning gestart over missie & pionieren in Noord-Nederland. We willen werken aan nieuwe contacten om te ontdekken wat hier leeft en wat hier past als het gaat om missie & pionieren. Dit ook met het oog op visie voor de komende jaren.

We hebben elkaar bevraagd over: Hoe werkt missie en pionieren in jouw context in Noord-Nederland? En er zijn verhalen en ervaringen uitgewisseld: Wat merken we op? Wat vraagt aandacht? Waar zien we God aan het werk? We hebben gemerkt dat de context van plattelandsgemeenten een specifieke dynamiek heeft en dat er een verlangen leeft om hier mee verder te gaan. 

Peter Koobs, 
regiocoördinator Noordoost en voorganger van Baptistengemeente De Regio te Klazienaveen

22 02 Verkenning pionieren N NL