Skip to main content

Peter Stoter nieuwe Algemeen Secretaris

Nieuws

10 december 2021

Peter Stoter wordt de nieuwe Algemeen Secretaris van Unie-ABC. Onlangs stemden de aangesloten gemeenten bijna unaniem in met de voordracht van het bestuur. Stoter (55) is operationeel directeur van Stichting Timon. Tevens is hij voorzitter van de Baptistengemeente Op Doortocht in Ede. Hij begint op 1 januari in zijn nieuwe functie.

“Een mooie uitdaging om de gemeenten met mijn talenten te dienen, want die gemeenten gaan mij aan het hart”, zegt hij over zijn benoeming. “Het is immers de bruid van Christus. Nog niet altijd en overal in de volle schoonheid zichtbaar, maar samen mogen we leren om te groeien naar Zijn beeld in liefde en in eenheid.”

"De bruid van Christus gaat mij aan het hart" - Peter Stoter

Fusietraject

Stoter zal de dagelijkse leiding van de organisatie op zich nemen en daarmee ook een belangrijke rol spelen in het fusietraject. “Een proces dat op zorgvuldige wijze moet plaatsvinden en waarin het belangrijk is de eenheid te bewaren. Daar wil ik me graag voor inzetten. Kennismaking heeft straks dan ook een hoge prioriteit voor mij; met het bestuur en de medewerkers, maar ook met de gemeenten: het is mijn streven om in 2022 tenminste de helft van de 140 gemeenten te bezoeken.”

Schaap met vijf poten

“Ik ben geen schaap met vijf poten”, voegt hij eraan toe, “maar een Algemeen Secretaris moet wel van alle markten thuis zijn. Met mijn brede ervaring, zowel in mijn eigen gemeente als in het bedrijfsleven – als directeur van kleine en middelgrote organisaties – hoop ik dan ook het nodige te kunnen inbrengen. Uiteraard doe je het samen met de collega’s op kantoor en in het land, en samen met het bestuur. Daar kijk ik erg naar uit.”

Vertrouwen

Ook Robert Bezemer, bestuursvoorzitter van Unie-ABC, ziet uit naar de samenwerking. “We hebben in het sollicitatietraject goede gesprekken met Peter gehad en hebben er het volste vertrouwen in dat hij met zijn kennis, ervaring en visie voor onze geloofsgemeenschap van betekenis zal zijn. We zijn dankbaar dat de gemeenten dit vertrouwen hebben bevestigd.”