Skip to main content

Module 'Leidinggeven in Missie & Pionieren'

Nieuws

07 december 2021

Met plezier werken we in onze gemeenschap aan nieuwe manieren om samen te leren. Met ruimte om te mogen leren! Dit samen leren wordt onder andere mogelijk via het digitale leerplatform. Je bent welkom bij de module ‘Leidinggeven in Missie & Pionieren’, een module met een Bijbelse verankering en gebaseerd op ervaring in missie en pionieren.

Deze module is geschikt voor taakveldleiders gemeenteopbouw/evangelisatie/zending en ook voor oudsten, voorgangers en anderen die te maken hebben met leidinggeven in missie en pionieren. De module vraagt een tijdsinvestering van 19 uur gedurende enkele maanden of een half jaar, in je eigen tempo, met begeleiding van mij en contact met een sparringpartner. Iemand zei over haar proces in een eerder leertraject: ‘Ik heb geleerd te durven doen, niet bang te zijn om te falen. Ruimte voor eerlijke vragen en openheid hebben mij hierbij geholpen.’

Bij missie gaat het om iets moois dat je zelf hebt ontdekt, dat je ook graag wilt delen met anderen. Dat ‘innerlijke vuur’ door de hoop in Jezus Christus en de liefde hierin voor God en mensen is echt de motor voor missie en pionieren. In deze module van 8 blokken leer je dat het niet gaat om onze missie maar Gods missie in deze wereld. Je oefent in leidinggeven met het maken van een veilige plek waar vragen gesteld mogen worden. Je krijgt inzicht in het leidinggeven in drie stappen: (1) gastvrijheid in alle gewone activiteiten, (2) meedoen in het dienen met daden in je woonplaats, (3) experimenteren met nieuwe vormen van kerk-zijn. Wat je vooral leert is oog krijgen voor wat de Heilige Geest jullie geeft, zodat je jezelf kunt zijn als gemeente en niet iemand anders. Een interessante en uitdagende module! Wil je meer weten of meedoen, mail of bel me dan.

Oeds Blok, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-21111202.