Skip to main content

Webinar 'Jong en buiten bereik'

Nieuws

02 november 2021

Donderdag 2 december is 's avond het gratis webinar 'Jong en buiten bereik' te volgen - met als ondertitel: 'Wat geloof jij dat het delen waard is?' Marijn Vlasblom, docent aan het Baptisten Seminarium en voorganger van de Baptistengemeente Ede Op Doortocht, is een van de sprekers.

Veel jongeren geven aan zich niet thuis te voelen in de kerk. De kerk, dat is een plek uit het verleden. Een plek waar vragen gesteld worden die niet passen bij de wereld waarin je leeft. Een plek waar je mensen ontmoet die je zelf niet meteen opgezocht zou hebben. Hoe kijk jij naar de kerk? En wat betekent het volgens jou om kerklid te zijn? En hoe kunnen jongeren een plek vinden in de kerk?

In dit webinar worden verhalen van jongeren gedeeld en gaan de deelnemers kijken naar de praktijk in hun eigen gemeente én naar de vraag: Wat geloof jij dat het delen waard is? Want als we zelf niet scherp hebben wat het delen waard is, hoe kunnen we het dan overbrengen op jongeren?

En wat is nu specifiek goed nieuws …

  • als je in de eerste klas zit…
  • als je gepest wordt…
  • als je druk bent…
  • als de klimaatcrisis je onzeker maakt…
  • als je alles worden kunt wat je wil, of toch niet…

Vanuit deze vragen wordt verder nagedacht over de betekenis van het goede nieuws voor jongeren. Ook komen er inspirerende voorbeelden voorbij van hoe je het goede nieuws kunt delen; thuis, in de kerk, op school.

Webinardocenten

‘Als we jongeren echt serieus willen nemen in de kerk, heeft dat gevolgen tot in elke vezel van ons bestaan.‘
Marijn Vlasblom, docent Missie bij Baptisten Seminarium en voorganger, weet veel van digitale media

‘Niet stressen, begin simpel: Waar het gesprek over God begint, daar begint de kerk.’
Anko Oussoren, jongerenwerkadviseur bij Kerkpunt

‘Het is voor jongeren ontzettend lastig om vast te houden aan het geloof. Laat staan het te delen met vrienden. Move bouwt daarom aan een online omgeving waar we eerlijke, inspirerende en opbouwende verhalen met elkaar kunnen delen.’
Felix Govers, oprichter van MOVE community, een platform dat de stem van jongeren wil laten horen

Meer informatie en aanmelden

Het webinar (een online bijeenkomst) is op donderdag 2 december van 19.30 tot 21.00 uur. Deelname is gratis. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website Weetwatjegelooft.nl.