Skip to main content

Onderzoek onder jongeren over toekomst

Nieuws

24 september 2021

MissieNederland en Micha Nederland, waar we als Unie-ABC bij betrokken zijn, doen dit najaar, samen met andere organisaties onderzoek onder christelijke jongeren tussen 15 en 25 jaar. Hoe denken zij over de toekomst (onder meer op het gebied van actuele uitdagingen rond samenleving en klimaat) en de rol van de kerk en hun geloof daarin? Het onderzoek loopt tot en met zaterdag 9 oktober. 

Het onderzoek wordt uitgevoerd door R2 Research B.V., een onafhankelijk marktonderzoekbureau uit Rotterdam. Behalve MissieNederland en Micha Nederland zijn de volgende organisaties als partner bij het onderzoek betrokken: Tearfund, A Rocha, World Servants, HGJB, EO BEAM, Groene Kerken en de Protestantse Kerk in Nederland. Deelname is anoniem. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten.

  • Lees hier meer over de opzet en privacyvoorwaarden van het onderzoek. 
  • Vul hier de enquête in.

Materiaal voor jeugdwerkers over klimaat

In aanvulling op het onderzoek, hebben de organisaties materiaal beschikbaar gesteld voor jeugdwerkers, om met het thema 'klimaat' aan de slag te gaan. Tip: laat jongeren eerst de vragenlijst invullen, alvorens het materiaal te bespreken.

  • Download hier het verwerkingsmateriaal.