Skip to main content

Leerplatform - module voor penningmeester

Nieuws

09 september 2021

Wil jij groeien in je rol als penningmeester? Zoek je naar een overzichtelijke plek waar actuele informatie te vinden is over onderwerpen waar je mee te maken hebt als penningmeester? Meld je dan aan voor de taakmodule Penningmeester. Die biedt een schat aan informatie voor beginnende en ervaren penningmeesters!

De penningmeester is praktisch en bestuurlijk bezig. Maar het beheer van de financiën is ook een geestelijke zaak. Het is een uitdaging om de gemeente mee te nemen in principes van ‘omgaan met geld en bezit’. De module start met dit onderwerp. Daarnaast is er nu al veel praktische informatie beschikbaar over de volgende onderwerpen: vrijwillige bijdragen, collecten, legaten, regelgeving rond ANBI en AVG, belastingen en e-Herkenning. De komende periode worden nog meer onderwerpen toegevoegd aan de taakmodule.

We bevelen iedere penningmeester aan om ook het basistraject van het leerplatform te volgen. Het is echter wel mogelijk om alleen de taakmodule voor penningmeesters te volgen. Aanmelden kan via deze link

Kosten

Aan deelname zijn voor Unie-ABC-gemeenten geen kosten verbonden. Is uw gemeente niet aangesloten bij Unie-ABC? Dan bent u toch van harte welkom om deel te nemen aan het Leerplatform. We vragen dan wel een eenmalige bijdrage van 150 euro in verband met de ontwikkel- en beheerkosten.