Skip to main content

Studiedag kerkleiders met Arjan Zantingh

Nieuws

07 september 2021

Arjan Zantingh, voorganger van de Stadskerk Groningen, spreekt samen met predikant Jos Douma op zaterdag 30 oktober tijdens een studiedag voor kerkleiders van het Evangelisch College. Thema is 'Kerk zijn hier én nu'.

Opzet

De studiedag vindt plaats in Almere en gaat over de elementen van een gezonde gemeente- en leiderschapscultuur die noodzakelijk zijn om vruchtbare verandering en vernieuwing tot stand te kunnen brengen. Arjan Zanting, die ook het boek 'Tweecomponentenkerk' schreef, deelt hierover zijn ervaringen uit zijn eigen (ABC-)gemeente en de gemeenten die hij hierin ondersteunt en coacht. Jos Douma gaat in op het inclusiviteitsdenken van millennials en wat de kerk daarvan kan leren. Voor de deelnemers is er een verwerkingsopdracht. Ook krijgen ze handvatten voor een praktische toepassing in hun eigen gemeente. 

Sprekers

De studieochtend wordt verzorgd door twee inspirerende sprekers:

  • Arjan Zantingh (voorganger en auteur)
  • Jos Douma (predikant, auteur en docent)

Praktische informatie

De studiedag, die onderdeel is van een reeks inspirerende studiedagen, is bedoeld om leiders in de kerk (denk aan predikanten, voorgangers, oudsten, kerkenraadsleden en andere leidinggevenden) toe te rusten voor hun taak in de lokale gemeente. Ook andere geïnteresseerden zijn welkom om deel te nemen. De studiedag duurt van 10.00 tot 14.30 uur. De kosten voor deelname bedragen € 50,-, inclusief koffie/thee en lunch. Voor studenten, docenten en studiepashouders van het Evangelisch College geldt een korting van 25%. Ook geldt er een groepskorting van 25% bij gelijktijdige aanmelding van twee of meer personen. Kijk hier voor meer informatie over het programma en de sprekers, en om u aan te melden.