Skip to main content

Jaarvergadering EBF in Amsterdam - Welkom!

Nieuws

08 september 2021

Van 22 tot en met 25 september wordt in Amsterdam de EBF council gehouden, de 'ALV' van de Europese Baptisten Federatie. U bent van harte welkom om (een deel van) het afwisselende programma mee te maken, op locatie of online!

Het programma bestaat uit momenten van samen vieren, ontmoeten, inspirerende workshops, goede plenaire thema’s en vergadermomenten. Het is een ideale manier om iets van de EBF te proeven en contact te leggen met mensen uit verschillende landen, van Libanon en Armenie tot de UK, en van Noorwegen tot Portugal.

Dit jaar wordt de EBF council in een hotel vlakbij Schiphol georganiseerd, in een hybride vorm: u kunt dus op verschillende manieren aansluiten en op de momenten die u uitkomen. Meldt u zich wel even aan?

Button rood Aanmelden

ingeborgjanssen"Een EBF council is voor mij altijd een ontmoeting van vrienden. De ontmoeting met vrienden uit verschillende culturen met frisse perspectieven, ideeën en een gedeeld verlangen haalt me uit m’n comfortzone en stimuleert me over thema’s als conflicten, verzoening, missie en geloofsvrijheid na te denken vanuit ervaringen uit Oekraïne of Libanon. Ik ben blij dat ik me binnen de EBF in kan zetten als voorzitter van de commissie missie en evangelisatie."

Ingeborg te Loo

Enkele programma-onderdelen

 • Openingsviering, woensdag 22 september, 19.30-21.00 uur
  Een mooie gezamenlijke viering met onder meer muzikale bijdragen uit Nederland en een inspirerend verhaal van de IBTS (het internationale Baptisten Seminarium). Een laagdrempelig programma-onderdeel, ook om online mee te beleven en de sfeer te proeven.
 • Eenheid in de verscheidenheid binnen de EBF: Unie-ABC als voorbeeld, donderdag 23 september, 14.30-15.30 uur
  Een interactief programma waarin we iets vertellen van het verhaal van het samengaan van Unie-ABC en waar we tegelijk ook het gesprek in kleine groepen aangaan over eenheid in verscheidenheid en samenwerken in diverse contexten.
 • Diverse workshops over: theological education, Freedom &Justice, Mission & Evangelism – Vrijdag 24 september, 14.30-15.30 uur
  Een keuze uit verschillende interactieve workshops waarbij u zich samen met deelnemers van diverse achtergronden verdiept in een thema.
 • Afscheid Tony Peck – Vrijdag 24 september vanaf 16.00 uur
  Het afscheid van Tony Peck als Algemeen Secretaris van de EBF staat gepland voor vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur.
 • Slotviering en open Baptist House, zaterdag 25 september
  Een gezamenlijke slotviering met hopelijk een nieuwe Algemeen Secretaris én een nieuwe voorzitter voor de EBF. Vervolgens is er een lunch en een bezoek aan het Baptist House en de mogelijkheid tot een Baptist Tour in Amsterdam. Een ideale gelegenheid om mensen te ontmoeten en te netwerken.

EBF: doopsgezinde familie in Europa, Centraal-Azië en het Midden-Oosten

De Europese Baptisten Federatie verbindt 59 Baptisten Unies in 52 landen, van Portugal tot Rusland, van Schotland tot Azerbeidzjan en Jordanië. Zo vormt zij een familie van ongeveer 800.000 leden. De EBF richt zich op het versterken van onderlinge relatie, het versterken van getuige zijn in onze verschillende samenlevingen, en stimuleert netwerken op het terrein van jongeren & kinderwerk, missie & evangelisatie, migratie, vrijheid & rechtvaardigheid en theologisch onderwijs door middel van conferenties, rondetafelgesprekken, online meetings enzovoort. Jaarlijks komt zij samen als Council - een inspirerende algemene (leden)vergadering, dit jaar in Amsterdam.

U komt toch ook?

Button rood Aanmelden