Skip to main content

Update corona: 60 kerkgangers welkom

Nieuws

04 juni 2021

Nu de overheid vanaf 5 juni weer nieuwe versoepelingen in de coronamaatregelen doorvoert, wordt er ook weer meer mogelijk in de kerken. Het CIO heeft deze week een nieuw advies uitgebracht voor kerken.

De Routekaart kerken van het CIO geeft het volgende aan:

  • kerkdiensten kunnen door maximaal 60 kerkgangers worden bezocht (exclusief medewerkers), zolang de 1,5 meter afstand kan worden gehouden
  • voor kerkgebouwen met meer dan 300 reguliere zitplaatsen kan een maximum van 15% van dit aantal zitplaatsen worden aangehouden

Daarnaast geldt per 5 juni voor zalen (en dus ook kerkzalen) met meer dan 1000 vaste zitplaatsen een maximum aantal bezoekers van 250.

Belangrijk is dat de algemene randvoorwaarden in acht worden genomen: voorafgaande reservering, triage (gezondheidsvragen) en het aanwijzen van zitplaatsen.

Voor samenzang geeft de routekaart aan: op een ingetogen manier, zonder extra volume (=praatniveau) en met beperkte tijdsduur. Geadviseerd wordt om hier zeer terughoudend mee om te gaan.

Het CIO roept de aangesloten kerkgenootschappen op om op een verantwoorde en terughoudende manier van de nu mogelijke versoepelingen gebruik te maken. De volgende persconferentie is aangekondigd voor 22 juni.

Lees hier onze vorige update terug.