Skip to main content

Afscheid van onze Algemeen Secretaris

Nieuws

09 april 2021

Na een dienstverband van bijna veertien jaar heeft onze Algemeen Secretaris Albrecht Boerrigter laten weten dat hij afscheid gaat nemen. Per 1 juni maakt hij de overstap naar het Leger des Heils Regio Midden-Nederland waar hij een managementfunctie gaat bekleden.

In de aankondiging van zijn vertrek schrijft Albrecht aan de gemeenten: "In de afgelopen ruim dertien jaar heb ik met veel plezier binnen onze geloofsgemeenschap gewerkt. Ik ben dankbaar voor de kansen en het vertrouwen die de collega’s, het bestuur en vertegenwoordigers van gemeenten mij al die jaren hebben gegeven. Door dat wederzijds vertrouwen was het aangenaam samenwerken in de wijngaard van de Heer. We hebben samen veel kunnen doen en deze werkervaring heeft mij als gelovige en als professional verrijkt. Het afscheid geeft een dubbel gevoel: aan de ene kant neem ik met pijn in het hart afscheid vanwege mijn verknochtheid aan onze mooie geloofsgemeenschap en aan de andere kant heb ik veel zin in de nieuwe uitdaging bij het Leger des Heils."

Reactie bestuur

Namens het bestuur van Unie-ABC geven Robert Bezemer en Els Leeuw een reactie:  "Albrecht heeft zich de laatste jaren met hart en ziel ingezet voor de Unie van Baptistengemeenten en, sinds de besturen gefuseerd zijn, ook voor de ABC-gemeenten. Hij is een drijvende en tegelijk stabiele kracht geweest bij de ontwikkelingen en veranderingen die we in de afgelopen tijd hebben doorgemaakt. We zijn dankbaar voor zijn tomeloze inzet, zijn ondersteuning op zoveel gebieden en Gods zegen die we daarop mogen zien. We wensen Albrecht uiteraard veel voldoening en Gods zegen bij zijn nieuwe taak."

De komende tijd zal Albrecht zijn werkzaamheden overdragen en zal het bestuur zich buigen over de invulling van de interim-periode en over een definitieve nieuwe invulling van de functie van Algemeen Secretaris. Zodra daar meer over bekend is zal het bestuur de gemeenten informeren.