Skip to main content

Project april: vluchtelingenwerk Italië

Zending

15 maart 2024

In april steunen we als Unie-ABC vluchtelingenwerk in Italië. Jaarlijks arriveren daar grote aantallen vluchtelingen. Sommigen leven op straat, anderen komen in de opvangcentra terecht, waar de voorzieningen en faciliteiten vaak minimaal zijn. Christelijke partnerorganisaties bekommeren zich om het lot van deze mensen en laten Jezus’ liefde zien door hulp te bieden waar dit mogelijk is.

Praktische hulp en het evangelie

Zo wordt praktische hulp geboden door kleding, eten en andere eerste levensbehoeften uit te delen, maar bijvoorbeeld ook door taallessen en computerlessen te bieden. Vluchtelingen worden ook geholpen en gestimuleerd om vrijwilligerswerk te doen. Dit alles om de zelfredzaamheid te vergroten en de integratie te bevorderen. Bij alle hulp die wordt geboden, wordt tegelijk ook op laagdrempelige manieren het evangelie gedeeld.

Mensen die op straat leven worden opgezocht met een camper. Een ‘thuis’ voor dakloze vluchtelingen die een warme douche en eten aangeboden krijgen en een distributiepunt voor basisbehoeften als voedsel en kleding. 

Zomerkamp

24 04 Vluchtelingen Italie1Eén van de organisaties waar CAMA Zending intensief mee samenwerkt organiseert jaarlijks zomerweken voor vluchtelingenkinderen en kinderen van Italiaanse gezinnen die in armoede leven. Vrijwel alle kinderen die naar deze zomerweken komen hebben geen christelijke achtergrond en horen hier voor het eerst in hun leven over de liefde van Jezus. De organisaties ontvangen geen overheidssubsidie en zijn voor hun werk afhankelijk van giften van particulieren en kerken.

Help mee!

Help je mee? Bid voor de vrijwilligers en voor de vluchtelingen met wie zij in aanraking komen. En houd in de gemeente een collecte of geef een gift. Je bijdrage kun je overmaken op rekening NL14 TRIO 0391 0156 13 t.n.v. Unie-ABC o.v.v. ‘Vluchtelingenwerk Italië'. Neem voor meer informatie contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..