Skip to main content

Project februari: Met CAMA Zending op reis

Zending

24 januari 2024

In de maand februari is Envision ons Project van Hoop. Envision is onderdeel van CAMA Zending en organiseert korte uitzendingen voor jongeren en jongerengroepen. Tijdens een missiereis, oriëntatiereis, stage of tussenjaar werken jongeren samen met de zendelingen of Mission Partners van CAMA Zending. Terwijl zij proeven van het zendingsleven en zelf hands-on aan de slag zijn, werken ze tegelijk aan hun persoonlijke groei en missie en zijn van betekenis op de plek waar ze zijn. Veelal een levens veranderende ervaring.

Intensieve begeleiding

Een missiereis of short-term uitzending via Envision gaat niet alleen maar om de reis zelf. CAMA Zending start samen met deelnemers en leiders een traject. Zij helpen bij de voorbereidingen en zorgen voor de juiste begeleiding, stellen het inhoudelijke programma samen, en helpen om een persoonlijke missie te formuleren. Groepen worden trainingen en begeleiding op maat geboden, mede afhankelijk van de samenstelling van de groep en de bestemming van de reis.

Tijdens de bijeenkomsten voorafgaand aan de reis gaan groepen aan de slag met onderwerpen als omgaan met cultuurverschillen, groepsprocessen, persoonlijk geloof, verwachtingen en persoonlijke missie. Na de reis wordt teruggeblikt en worden opgedane ervaringen omgezet naar de praktijk van elke dag, de eigen gemeente en eigen omgeving.

Bestemming en invulling

24 02 Project Envision2De keuze uit bestemmingen is zeer divers, net als de mogelijke invulling. Jongeren doen cross-culturele ervaring op en ontdekken hoe het is om te werken in het buitenland. Ze brengen projecten tot stand, maken kennis met een gebied en de bevolking en werken intensief samen met de plaatselijke teams en/of lokale werkers. Voor de uitvoering van Envision is CAMA Zending afhankelijk van giften van kerken en particulieren. Vindt u het belangrijk dat jonge generaties de kans krijgen om op missie te gaan, actief bij te dragen aan lokale zendingsprojecten en aan hun persoonlijke ontwikkeling en missie kunnen werken? Envision heeft een plek waar jongeren kunnen dienen en hun rol in Gods missie kunnen ontdekken.

Help mee!

Houd een collecte voor dit programma voor jongeren en missie! Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL14 TRIO 0391 0156 13 t.n.v. Unie-ABC o.v.v. ‘Envision’. Neem voor meer informatie contact op met Hans Borghuis: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..