Skip to main content

Project van Hoop: Arabische gemeente in Enschede

Zending

01 december 2023

Soms worden wij als Nederlanders gezegend met vluchtelingen. Zo’n zegen is voorganger Gabi Butros. Wij als Unie-ABC mogen financieel helpen zodat deze begaafde man vanuit de Arabische gemeente in Enschede velen in Nederland kan bereiken met het Evangelie.

Met de ondersteuning van €500 per maand van Unie-ABC en een bijbaan van zijn vrouw is het Gabi gelukt om voltijd vrijgesteld te worden voor het gemeentewerk. Zijn kinderen dragen ook bij aan het huishouden. Hij komt maar net rond, maar het werk van de Heer dringt hem.

Vrucht

Afgelopen jaar kon Gabi een aantal belangrijke bedieningen opstarten. Arabischtalige gezinnen in Nederland hebben het vaak best moeilijk. Het gewone leven dat ze in het Midden-Oosten kenden is hier niet en voor sommigen is het lastig om Jezus te volgen in het leven zoals wij Nederlanders het beleven. Daarom heeft Gabi onderwijs op gezet dat hierop is gericht. Een conferentie voor gezinnen in de zomer heeft veel geholpen.

Nog een groep die aandacht nodig heeft zijn de jongeren. De Nederlandse jeugd heeft al uitdagingen, hoeveel temeer als je een migrantenafkomst hebt. Gabi heeft een jongerengroep opgezet waar twintig tot dertig jongeren komen.

Geven en bidden

Arabischtalige gemeente EnschedeDeze maand is deze Arabische gemeente in Enschede ons Project van Hoop. Wilt u als gemeente een of meerdere maanden van Gabi’s vrijstelling op u nemen? Dat is dan één of meer keer €500, voor elke maand dat wij hem tot zegen willen laten zijn. Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL14 TRIO 0391 0156 13 t.n.v. Unie van Baptistengemeenten o.v.v. ‘Arabische gemeente Enschede’. Ook uw gebed wordt zeer op prijs gesteld.

Neem voor meer informatie contact op met Arie Verduijn, coördinator Mission Partners Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dit is een project dat we samen met CAMA Zending doen.