Skip to main content

Noodhulp na aardbeving Marokko

Zending

15 september 2023

Op 8 september werd Marokko getroffen door een zware, verwoestende aardbeving. Het zwaarst getroffen is een gebied in het Atlasgebergte dat zeer ontoegankelijk is. Duizenden mensen kwamen om het leven, er zijn veel gewonden en vermisten, complete dorpen zijn weggevaagd…

Netwerk ter plekke

Via onze partner CAMA Zending komen we als Unie-ABC in actie om via het netwerk ter plekke slachtoffers te voorzien van onder meer water en voedsel, babyvoeding, tenten, dekens en kleding. De hulpverlening in het gebied is moeilijk, maar omdat er direct contact is met mensen in de betreffende regio, kunnen we via hen goederen vanuit de steden naar getroffen dorpen laten komen.

Woensdag zijn werkers van het CAMA-team in Fez vertrokken naar het getroffen gebied, vooral met voedsel en eerste noodhulpbehoeften. Voor hen is dit ook gelijk de gelegenheid om te kijken wat vooral nodig is in het gebied en op welke manier de hulp het beste vorm kan worden gegeven. 

Helpt u mee?

Uw bijdrage kunt u overmaken naar rekeningnummer NL14 TRIO 0391 0156 13 t.n.v. Unie van Baptistengemeenten o.v.v. ‘Noodhulp Marokko’. Vanuit het Noodfonds dragen we aan deze hulpverlening bij. Wilt u ook bidden voor de slachtoffers en voor de christenen in ons netwerk die vanuit de liefde van Christus hulp verlenen?