Skip to main content

"Ik wil ontdekken of zending bij mij past"

Zending

26 januari 2023

Ze is 22 jaar, afgestudeerd in Fine Arts & Design in Education aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht en momenteel via CAMA Zending actief in Tsjechië. “Mijn diepste verlangen is om zending en kunst te combineren en zo mensen te raken met Gods liefde.” Maak kennis met Marie-Louise Oliwkiewicz.

Tsjechië, het meest atheïstische land van Europa en nummer 3 van de wereld. Robbert en Rianne Sinon werken sinds 2021 in de stad České Budějovice. Zij zetten hier onder meer kunst in als evangelisatiemiddel. Marie-Louise: “Samen met hen ga ik pionieren en hierin een actieve, creërende en ondersteunende rol vervullen. Beeldende kunst biedt nieuwe perspectieven en kan soms meer zeggen dan woorden dat kunnen.”

Bidden op straat

23 01 Zendeling in Tsjechie 2In de eerste week van januari nam Marie-Louise haar intrek in haar nieuwe kamer in České Budějovice. De eerste vrijdagavond in Tsjechië ging ze samen met anderen uit de kerk op straat voor mensen bidden. “Heel mooi om te vertellen is dat iemand Jezus heeft aangenomen deze avond. Echt heel bijzonder!” zegt ze. “Ik hoop de komende zes maanden te ontdekken of zending echt bij mij past. Zo ja, dan hoop ik aansluitend een Bijbelschool te volgen om daarna fulltime de zending in te kunnen gaan.”

Ook op ontdekkingsreis?

Ontdekken of zending ook iets voor jou kan zijn? Ga op reis met CAMA Zending en ontdek jouw rol in Gods missie! Er zijn diverse mogelijkheden voor bijvoorbeeld een stageplek of tussenjaar, een korte zendingsreis of een missiereis met je jongerengroep. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met CAMA Zending om de mogelijkheden te bespreken.