Skip to main content

Pier en Joke Meindertsma op verlof in Nederland

Zending

24 januari 2023

Pier en Joke Meindertsma dienden jarenlang als predikantsechtpaar in de Baptistengemeenten Heerenveen en Harlingen. Nu werken ze in Servië onder Roma. Van 20 april tot 19 juni hopen ze op verlof naar Nederland te komen.

Het echtpaar voelt zich zeer gezegend met een grote groep supporters en ziet hierin ook Gods leiding. Omdat hun achterban verspreid over het land woont, doen zij tijdens hun verlof graag verschillende plaatsen aan om te vertellen over hun werk en om bekenden te ontmoeten. 

Dit zijn alvast een aantal mogelijke ontmoetingsmomenten:

zondag 23 april, 10.00 uur: preekbeurt Bap­tis­ten­ge­meen­te Har­lin­gen
zaterdag 13 mei, 15.00 uur: presentatie in de Kurioskerk te Leeu­war­den
zondag 14 mei, 10.00: preek­beurt Bap­tis­ten­ge­meen­te Fra­ne­ker
zondag 28 mei, 10.00: preek­beurt Bap­tis­ten­ge­meen­te Rot­ter­dam
zondag 4 juni, 10.00: preek­beurt Bap­tis­ten­ge­meen­te Hee­ren­veen

Het echtpaar staat ervoor open om zo­ mo­ge­lijk ook in klei­ne­re kring of in uw ge­meen­te wat te de­len van het werk. Mail voor het maken van een afspraak naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Werk onder de Roma

Pier en Joke werken samen met de Evangelische gemeente 'Otvorena Vrata' (vertaald: Open Deuren) en de humanitaire stichting 'Tabita' in Novi Sad, de één na grootste stad van Servië (300.000 inwoners). Zowel de gemeente als de stichting werkt met name onder de Roma en staat onder leiding van het Servische predikantsechtpaar Želimir en Branka Srnec. De gemeente 'Otvorena Vrata', hoewel maar klein, heeft drie missieposten opgezet. Ook daar worden kerkdiensten gehouden en vindt kinderwerk, bezoekwerk en humanitaire hulp plaats.

Bij Roma, een gediscrimineerde bevolkingsgroep in Servië, is vaak financiële nood. Sommigen hebben zelfs geen geld voor elektriciteit of medicijnen. Ze kloppen dan aan bij de kerk. Er is wijsheid nodig om te bepalen of het raadzaam is om op zo'n verzoek in te gaan. Het echtpaar heeft vanuit Nederland een klein hulpfonds kunnen opstarten. Ook langs deze weg kan, via stichting Tabita, af en toe financiële hulp worden geboden.

Eerder vertelden zij het volgende over hun werk.

  • Het Evangelie delen en ons leven (1 Thes. 2:8).
    Dat is ons motto Nog belangrijker dan het oplossen van financiële zorgen vinden we het om mensen te bereiken met het Evangelie en hen vanuit Gods Woord te kunnen bemoedigen. Pier mag elke week het Woord delen in 'Otvorena Vrata' of in een van de missieposten. Dat levert voor ons beide veel persoonlijke contacten op, ook diepgaande contacten. Zo hebben we een nauwe band gekregen met een paar bijbelschool-studenten en de gezinnen waar ze mee oplopen. Daarbij mogen we ook wat begeleiding bieden. Maar ook buiten de kerkelijke kring komen mensen op ons pad die we kunnen steunen en bemoedigen en soms ook over het Evangelie kunnen vertellen.

  • Kinderwerk
    Joke mag in de verschillende gemeentes het kinderwerk helpen organiseren en voorbereidingen daarvoor doen. Ze schakelt daarbij ook Servische vrouwen en mannen in. Zo vindt overdracht plaats en bewogenheid en oog voor de kinderen. Ook Pier draagt bij aan het kinderwerk door zo mogelijk op zondagmorgen de muziek in de kindersamenkomst te begeleiden met daarbij ook nog een stukje toelichting. Pier heeft daarnaast inmiddels een heel aantal gitaarleerlingen die geregeld les van hem krijgen.

  • Tuin educatie met Pier MeindertsmaTuin-educatie
    We hebben een volkstuin aangelegd bij een school die stichting 'Tabita' heeft opgezet voor Romakinderen. Op deze manier willen we kinderen iets bijbrengen over tuinieren in de hoop dat ze daar in hun verdere leven plezier en profijt van zullen hebben. Bij de tuinierlessen delen we ook altijd iets van Gods Woord.

Lees alles over hun werk in Servië op hun eigen website.