Skip to main content

Arabische gemeente Enschede zoekt partners

Zending

16 november 2022

Soms worden wij als Nederlanders gezegend met vluchtelingen. Zo’n zegen is voorganger Gabi Butros. Wij als Unie-ABC mogen financieel helpen zodat deze begaafde man velen in Nederland kan bereiken met het Evangelie.  Deze partnerschap met de Arabische gemeente Enschede is ons 'Project van hoop' in december.

Ds. Gabi is een bewezen evangelist en gemeentestichter. In Syrië heeft hij veel Syriërs en Koerden bij Jezus gebracht en verschillende huisgemeenten gestart. Vanwege de oorlog is hij met zijn gezin verhuisd naar Hamburg, waar hij een bloeiende bediening had. In 2019 is hij door de Arabischtalige Unie-ABC-gemeente ‘Jezus Licht van de wereld’ in Enschede gevraagd hun voorganger te worden. Zij kenden immers zijn pastorale en missionaire gaven. Ds. Gabi is toen naar Gronau, net over de grens bij Enschede, verhuisd.

Hij heeft als vijftigjarige een fulltime baan in ploegendienst in de industrie aangenomen om een gezinsinkomen te hebben. Dat betekent dat hij vroeg begint en na een lichamelijk pittige werkdag ‘s avonds de rest van zijn energie besteedt aan de gemeente. Dit beperkt de impact die hij kan hebben.

Vrijstelling

Om het werk in de gemeente en het evangelisatiewerk in de regio goed te laten slagen, zou ds. Gabi verder vrijgesteld moeten worden. Zijn vrouw heeft nu een baan zodat hij meer tijd overhoudt. Dat inkomen is niet genoeg voor het gezin.

VoorgangerZijn gemeente is getalsmatig en financieel niet sterk genoeg om hem volledig te ondersteunen. Daarom heeft Unie-ABC €500 per maand apart gezet om hem voor twee jaar te ondersteunen. Daarmee kan ds. Gabi zich verder toewijden aan zijn bediening en kan de gemeente verder groeien om hem verder financieel te ondersteunen. Die twee jaar zal echter niet genoeg zijn voor de gemeente. Daarom willen wij in die twee jaar andere Unie-ABC-gemeenten uitnodigen om ook financieel te helpen zodat de periode van ondersteuning verlengd kan worden.

Ds. Gabi is een herder en evangelist. Bij zijn intrededienst waren zijn toehoorders tot tranen geroerd. Laten wij als Unie-ABC deze gave van God erkennen en hem verder vrijstellen om tot zegen te zijn voor onze medelanders.

Vraag aan Unie-ABC-gemeenten

Wilt u als gemeente een of meerdere maanden van zijn vrijstelling op u nemen? Dat is dan één of meer keer €500, voor elke maand dat wij hem tot zegen willen laten zijn. Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL14 TRIO 0391 0156 13 t.n.v. Unie van Baptistengemeenten o.v.v. ‘Arabische gemeente Enschede’.

Neem voor meer informatie contact op met Boudewijn van Schoonhoven, directeur van CAMA Zending: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dit is een project dat we samen met CAMA Zending doen