Skip to main content

De Geest van God waait over dit eiland

Zending

11 oktober 2022

In november is het gemeentestichtingsproject op Cuba ons 'Project van Hoop'. Er gebeuren daar heel mooie dingen. Aan deze Cubaanse beweging wíl je meewerken!

Telkens weer staan we versteld van de enorme trouw en volharding van onze broers en zussen op Cuba. De maatschappij en het alledaagse leven waarin zij Jezus mogen volgen en verkondigen staat haaks op alles wat we hier in Nederland normaal vinden. Alleen al te denken aan de orkaan die onlangs een deel van het eiland overhoop heeft gegooid! Maar daarnaast is de impact van de - standaard - armoede en corruptie en het afgesloten leven van de rest van de wereld ook nog steeds moeilijk voor te stellen.

Toch weten ze steeds weer nieuwe groepen mensen te bereiken met het Goede Nieuws, te midden van die doldwaze wereld waarin ze leven. Vooral door sportactiviteiten weten ze jongeren, die ronddwalen zonder hoop en zonder God, warm te ontvangen in hun huizen en harten. Doordat wij hen vanuit Nederland ondersteunen, kunnen ze soms nét even die maaltijd meer en net even die tijd en ruimte meer geven; zo delen ze ruimhartig uit van wat ze ontvangen. En alsof ze nog niet genoeg werk hebben aan de ‘eigen gemeente,’ blijven de zendingsreizen naar onbereikte gebieden op het eiland nog steeds doorgaan. Ook de impact daarvan is groot. Het is dan ook niet overdreven als we stellen dat onze giften vanuit Unie-ABC een bijdrage mogen leveren aan het machtige werk van Gods Geest, die een opwekking geeft in dit land. Doet u mee om - doormiddel van uw collecte of een gift - Jezus ook op Cuba zichtbaar te maken?

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL14 TRIO 0391 0156 13 t.n.v. Unie van Baptistengemeenten o.v.v. ‘Gemeente Caribisch gebied’.

Voor meer informatie: Download de Unie-ABC-projecten van hoop 2022

22 10 Project van Hoop Cuba2