Skip to main content

Baklava en stroopwafels

Zending

16 juni 2022

Samen Jezus zichtbaar maken in Turkije

Zie, hoe goed en lieflijk is het dat broeders en zusters eensgezind met elkaar optrekken. Het is als de stroop van baklava en stroopwafels. Dat geldt niet alleen voor de Baptisten- en CAMA-gemeenten die samen optrekken, maar ook voor wie optrekken met de gemeente van de stad Van in Turkije.

Partnerschap

Pastor Mo en zijn vrouw waren onlangs in Nederland om de relatie met partnergemeenten te verstevigen. Ze waren tot rijke zegen; met een vurige preek tijdens de zondagse diensten en door jongeren uit te dagen om Jezus te volgen. Een van de partnergemeenten is ook partner van een Turkse gemeente in Nederland. Pastor Mo mocht de Nederlandse gemeente inspireren en de Turkse toerusten. Evangelisten onder Turken in Nederland van weer een andere gemeente werden door hem bemoedigd. Er werden plannen gemaakt voor korte zendingsreizen naar Turkije.

Sterke groei

Help de kerk van Turkije; doormiddel van een collecte of door partner te worden. De gemeente van pastor Mo maakt een sterke groei door. Het begon vijf jaar geleden met vijf mensen en groeide uit tot negentig gemeenteleden. Onder de gemeenteleden zijn - naast Turken - ook Iraniërs en Koerden.

De coronacrisis heeft ook hier grote impact gehad, maar de weg omhoog is weer ingezet. Nieuwe gelovigen worden ‘gediscipeld’, nieuwe leiders gevormd. Naast de sterke groei heeft de kerk een visie om nieuwe gemeenten te stichten in twee steden met elk een kwart miljoen inwoners en amper christenen.

Meedoen

Doe mee en geef voor de verdere groei van deze gemeente en het stichten van nieuwe gemeenten. Zo kunnen we samen Jezus zichtbaar maken, ook in Turkije. Het is zoet als de stroop van baklava en stroopwafels, die vloeit van Nederland naar Turkije, en terug.

Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening NL14 TRIO 0391 0156 13 t.n.v. Unie van Baptistengemeenten o.v.v. ‘Van Turkije’.

Neem voor meer informatie contact op met Boudewijn van Schoonhoven, directeur van CAMA Zending: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..