Skip to main content

Oproep BWA: samen bidden voor Oekraïne

Zending

22 februari 2022

De Algemeen Secretaris van de Baptist World Alliance (BWA), waar wij ook aan verbonden zijn, Elijah Brown, was vorige week in Oekraïne in het kader van de oplopende spanningen daar. Hij nam deel aan een nationale gebedsdienst met vertegenwoordigers van andere kerken en christelijke organisaties in het land en ontmoette leiders van de Oekraïense Baptistenunie.

Baptistenbroeders en -zusters zijn bereid hun land met geloof te dienen, welke uitdaging ze ook tegemoet gaan, maar het pad van vrede behoort nog steeds tot de mogelijkheden. Daar bidden zij dan ook voor. Tegelijk bereidt de Baptistenunie in Oekraïne de aangesloten gemeenten voor om, mocht er straks toch oorlog en chaos uitbreken, een toevluchtsoord te zijn voor hun omgeving. De gemeenten worden daarom opgeroepen onder meer voedsel en brandstof in te slaan. Zo willen ze in deze moeilijke tijd als een vuurtoren zijn temidden van de storm als die losbarst. 

Bekijk hieronder dr. Browns belangrijke video vanuit de straten van Kiev.

Bidden voor Oekraine

"Als broeders en zusters binnen een wereldwijde baptistenfamilie zijn we allemaal geroepen om zowel vredestichters als mensen van gebed te zijn", zegt Brown onder meer. "Als één baptistenfamilie geworteld in Jezus Christus als Heer, getuigen we van de bijbelse waarheid dat 'als één lid lijdt, alle leden mee lijden'. Terwijl de spanningen aanhouden langs de grens tussen Rusland en Oekraïne, is het van vitaal belang voor baptisten over de hele wereld om naast hen te staan ​​die lijden en vurig te bidden voor vrede. We blijven dankbaar voor zowel Russische als Oekraïense baptisten die deel uitmaken van de Baptisten Wereld Alliantie en die een getrouw evangeliegetuigenis tonen in hun gemeenschappen.”

Bidt u mee? 

De BWA heeft daarvoor ook een aantal gebedspunten opgesteld. Lees ze hier (Engels).