Skip to main content

Project van de maand: Jemenieten in Egypte

Zending

09 september 2021

Hassan* - uit een van onze Unie-ABC-gemeenten - zet zich in voor de grootste humanitaire crisis van de wereld. Als volgeling van Jezus moest hij Jemen ontvluchten. Inmiddels woont hij al jaren in Nederland maar zijn hart brandt voor zijn volk. Help mee om Jemenitische christenen op te bouwen in hun jonge geloof en hen te ondersteunen in hun nood.

De VN noemt de situatie in Jemen dit jaar weer de grootste humanitaire crisis van de wereld. Oorlog, ontheemding, cholera en corona slaan toe. Toch is er hoop: onder de honderdduizenden Jemenitische vluchtelingen in Egypte zijn er een aantal die samen Jezus volgen. Hassan zet zich in voor discipelschap, leiderschapstraining en noodhulp.

Activiteiten en impact

In de eerste helft van 2021 zijn leiders getraind, zijn er vieringen georganiseerd en bijbelstudies onder vrouwen gestart. Hassan is het meest enthousiast over de tienergroep die is ontstaan. "Dit is de toekomst van de kerk!" zegt hij. Naast de nieuwe jonge gemeente zijn ook 250 mensen - vooral weduwen, kinderen en kwetsbare gezinnen - geholpen met de broodnodige voedselpakketten. Zij hebben nauwelijks toegang tot enige vorm van hulp. Een van de werkers in Egypte zei: “De Jemenitische migranten in Egypte voelen dat ze niet alleen zijn. Ze hebben onze liefde ervaren en hebben God en ons bedankt voor onze liefde en hulp”.

“Ik woonde op een vreselijke plek. Het was een kelder met muizen en zonder water. Maar ik had geen geld voor ​andere woonruimte. Ik ben erg blij dat de mensen die met Hassan werken langs kwamen en me hielpen een andere woning te huren. Ik ben erg dankbaar voor hun liefde voor mij!” - Mohib

“Ik heb heel lang eenzaamheid gevoeld en ik heb twee keer geprobeerd zelfmoord te plegen. Er was veel tegenstand en vervolging. Gedurende de tijd in Egypte voel ik een zeker geluk in mijn hart. De traumaverwerkingstraining geeft me hoop om door te gaan.” - Jemenitische moeder

Financieel bijdragen

Wij hopen dat de Unie-ABC-gemeenten samen €10.000 kunnen geven voor onze Jemenitische broeders en zusters. Help mee met een collecte voor de opbouw van de kleine, kwetsbare maar groeiende geloofsgemeenschap van Jemenitische christenen in Egypte!

Uw bijdrage kunt u overmaken naar rekening NL14 TRIO 0391 0156 13 t.n.v. Unie van Baptisten o.v.v. ‘Gemeenten Jemen’. Hartelijk dank!

Filmpje

Hassan vertelt u zelf meer over dit project. U kunt dit filmpje tonen tijdens de zondagse dienst.

We doen dit project in samenwerking met CAMA Zending.