Skip to main content

Ondersteuning van zendelingen Unie-ABC

Zending

18 maart 2021

Vanuit verschillende Unie-ABC-gemeenten zijn in totaal ruim 140 zendelingen uitgezonden. Help mee door een collecte voor hun extra kosten.

In kosten tegemoet komen

Zending is geen eenmansactie. Het is een beweging van mensen die gaan, blijven, bidden, zorgen, geven en nog veel meer. Als Unie-ABC hebben we een fonds om onze zendelingen te helpen bij extra kosten. Onze zendelingen kunnen een tegemoetkoming vragen voor scholing, begeleiding, coaching en re-integratie. Een stukje ‘extra’ zorg.

Voorbeelden van ondersteuning

Een jonge vrouw was uitgezonden als zendeling in Nederland, met als roeping de jeugd van de stad te bereiken met het evangelie. Door corona, een baby, en verandering van werkzaamheden is aan het licht gekomen dat het helemaal niet lekker ging met haar. Haar gemeente en organisatie bieden coaching aan om weer aan te sterken. Wij als Unie-ABC mogen haar hiermee helpen.

Unie-ABC heeft ook een zendelingenstel ondersteund in hun taalstudie. Zij zijn uitgezonden naar het grootste moslimland van de wereld. In het gebied met een paar miljoen inwoners waar zij werken zijn de kleine gemeenten op één hand te tellen. En dat terwijl er op de grens van dat gebied een bijbelschool is. De zendelingen hebben openingen gecreëerd voor stageplekken in het gebied zodat voor het eerst in decennia het evangelie gepredikt wordt. Unie-ABC heeft bijgedragen aan de verkondiging van het evangelie in een zeer onbereikt gebied.

Zendingsbeleid in de gemeente – We helpen u graag!

Bij het uitzenden van zendelingen komen allerlei zaken kijken: roeping, missie, financiën, een thuisfrontcommissie, de steun van de gemeente, enzovoort. Als geloofsgemeenschap denken we hier graag in mee. Unie-ABC heeft CAMA Zending gevraagd om hun expertise in te zetten en ons te helpen bij zending. Neem gerust Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ze op.