Skip to main content

Unie-ABC tegen uitbuiting boeren India

Zending

16 februari 2021

God gebruikt de baptistengemeente in India om vrijheid van uitbuiting en armoede te bewerken. Wij mogen als gemeenten van Unie-ABC meehelpen.

In India zijn landarbeiders sterk afhankelijk van grote bedrijven voor de landbouw. Het is een heel triest en uitbuitend systeem. De landarbeiders krijgen op leenbasis zaden, pesticiden en kunstmest. Ze moeten deze lening terugbetalen door de geoogste producten. Maar het systeem is zo dat ze de leningen nooit kunnen terugbetalen. Het is een duivelse spiraal. Volgens officiële statistieken plegen elk jaar ongeveer 15.000 jonge arbeiders in India zelfmoord omdat ze niet kunnen ontsnappen uit de leenval.

Vorig project groot succes

21 02 Boeren India02BLESS, de sociale afdeling van de South Lalaguda Baptist Church, wil deze situatie bestrijden. 375 boeren zijn inmiddels gestart met landbouwtrainingen en krijgen hulp. Afgelopen jaar kon een soortgelijk project dat we als Unie-ABC jaren hebben ondersteund worden afgesloten vanwege het grote succes: de gemeenschap kan nu zonder financiële hulp verder!

Nu willen we graag dit nieuwe project in een andere provincie van India ondersteunen, zodat nog meer boerengezinnen onafhankelijk hun brood kunnen verdienen. Met een collecte van Unie-ABC-gemeenten kunnen er trainingen worden gegeven voor betere landbouw en eerlijke zaadinkoop.

Het voedselproject in India is 'project van de maand' in maart. Zie voor meer informatie het projectportfolio van 2021

Boudewijn van Schoonhoven,
directeur CAMA Zending, contactpersoon zending Unie-ABC

Dit is een project van de European Baptist Mission International (EBMI)