Skip to main content

Project van de maand: Mosterdzaad Zending

Zending

02 februari 2021

Elke maand besteedt Unie-ABC aandacht aan een 'Project van hoop'. In februari is dat Mosterdzaad Zending in Syrië, waar Syriërs in Nederland zich voor inzetten.

Dit jaar is het tien jaar oorlog in Syrië. Kunt u zich dat voorstellen? Veel Syriërs moesten het land verlaten, waaronder verschillende uit CAMA-kerken. Migranten uit CAMA- en andere kerken hebben elkaar gevonden rondom de opdracht van Christus. Zij vinden het kennen van Jezus de grootste nood van Syrië. Ja, ze werken aan noodhulp en gerechtigheid, maar bovenal aan de verspreiding van het Evangelie in hun land. Dit willen ze doen door geld in te zamelen om lokale Syrische evangelisten gedeeltelijk te ondersteunen.

Met dezelfde woorden die zij hebben gebruikt om elkaar als Syrische christen-migranten uit te nodigen, wordt u als persoon of gemeente ook uitgenodigd om mee te doen:

Broer / zus / geliefde,
Wil je deel uitmaken van een gezegende en effectieve visie op de uitbreiding van het koninkrijk van God in Syrië, dat is uitgeput door oorlog en geteisterd door vernieling en verwoesting? Wij zijn er zeker van dat de oplossing en het eerste medicijn voor ons volk Christus is, zonder wie er geen redding is. Wij hopen dat u zich bij ons zult voegen in deze bediening waarvan het eerste doel is om het evangelie van Christus in Syrië te verkondigen.

Wat betekent het om lid te zijn van de Mosterdzaad-zending of daaraan te geven? Je maakt deel uit van een prachtige visie: de uitbreiding van Gods koninkrijk in ons geliefde land Syrië.

We hopen dat u zich bij ons zult aansluiten, mijn broer en zus, om deze visie voor het koninkrijk van God te laten zegevieren in ons geliefde land, Syrië, en indien mogelijk in de toekomst in andere landen.

Lokale Syrische evangelisten – in eerste instantie uit CAMA-gemeenten, maar ook van anderen kerken – worden ondersteund om het Evangelie te verkondigen aan hun landgenoten. Een evangelist krijgt €100 per maand als gedeeltelijke ondersteuning en €25 per maand voor werkkosten. Per stad willen we twee evangelisten ondersteunen, en dat hopelijk uitbreiden over heel Syrië en daarna Irak.

Doet u mee?

  • Musterd Seed MissionWord lid als persoon met 10 euro per maand (stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
  • Word lid als gemeente met 50 euro per maand (stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)
  • Met een collecte of gift (NL14 TRIO 0391 0156 13 t.n.v. Unie van Baptistengemeenten o.v.v. ‘Mosterdzaad’)

Voor de leden is er een jaarlijkse conferentie om te vertellen wat er gedurende het jaar is bereikt. Alles gaat in het Arabisch (ook het eten!), maar wordt simultaan vertaald naar het Nederlands. Mosterdzaad werkt in nauwe samenwerking met CAMA Zending.

Lees hier wat CAMA-directeur Boudewijn van Schoonhoven onlangs over dit project schreef.

Filmpje

Een van de Syrische initiatiefnemers en grondleggers van Mosterdzaad nodigt u uit om mee te doen. Bekijk hier een filmpje. Tip: toon dit filmpje ook bij de aankondiging van de collecte in uw gemeente!

Dit is een project dat Unie-ABC samen met CAMA Zending doet.