Skip to main content

Lokale evangelisten aan het werk in Syrië

Zending

20 januari 2021

Syrische vluchtelingen in Nederland, België, en Zweden zetten zich in om het Evangelie in hun thuisland te verkondigen. De meeste komen uit Baptisten- en CAMA-gemeenten in Syrië. Wij worden uitgenodigd om mee te strijden.

Er is gezegd dat er door de oorlog geen christen meer overblijft in Syrië. Dit heeft de ‘Mosterdzaad’-visie doen ontstaan om lokale evangelisten in Syrië te ondersteunen zodat zij het Evangelie kunnen verkondigen. Als vluchtelingen in Europa, vaak met minder betaalde banen, hebben ze hun handen ineen geslagen om de liefde van Jezus bekend te maken in hun geliefde land.

Tot geloof

Het initiatief is in de herfst van 2020 ontstaan en intussen worden er acht evangelisten in vijf steden ondersteund. En wat voor evangelisten! Tijdens de zoommeetings met de evangelisten in Syrië en de ondersteuners in Europa hoor je prachtige verhalen. Steeds komen er mensen tot geloof. Een Koerdisch moslimgezin was uitgenodigd voor zondagdiensten. Hun jongste zoon had een trauma door de oorlog en kon niet praten. Met liefde, aandacht, knutselwerkjes, liederen en gebed ging het kind opeens praten. Hij was niet meer te stoppen. Hij sprak de hele tijd over het Evangelie, hoe Jezus voor onze zonden gestorven is. Ook op straat spreekt hij mensen aan en laat ze niet gaan totdat ze het Evangelie hebben gehoord. ‘Uit de mond van jonge kinderen en van zuigelingen hebt U voor Uzelf lof tot stand gebracht’.

Film

Volgende maand is dit werk in Syrië 'Project van de maand' bij Unie-ABC. Sla ook de handen in die van onze Syrische broeders en zusters! Plan een collecte om het Evangelie te verspreiden in Syrië. Het doel is om evangelisten te ondersteunen in elke stad. U kunt deze film tonen ter ondersteuning van de collecte.

Boudewijn van Schoonhoven,
directeur CAMA Zending, contactpersoon zending Unie-ABC