Skip to main content

Studiedag 'Verwachtingsvol spreken in onze tijd'

Seminarium

16 april 2024

Op vrijdag 31 mei organiseren het Evangelisch College en KokBoekencentrum een studiedag met als thema 'Verwachtingsvol spreken in onze tijd'. Sprekers zijn Evert Leeflang, Teun van der Leer, Jan Pool en Bart van Nes. Aanleiding is de verschijning van het boek 'God verwachten: een theologie van de toekomst' van Evert Leeflang. De dag wordt gehouden in Zwijndrecht.

Over het programma

De Bijbel is vol van indringende toekomstperspectieven en levendige toekomstverwachting. Het is een boek waarin de toekomst urgent is, want God komt eraan. Tegelijkertijd is in de hedendaagse kerk de toekomst vaak een beladen onderwerp waar veel verschil van mening over bestaat. Regelmatig haken voorgangers en sprekers daarom af op het onderwerp en laten het in de prediking liever links liggen. Bovendien schrikken velen ervoor terug een preek te maken vanuit ingewikkelde boeken als Daniël en Openbaring. Het voelt daarom een beetje alsof we 'met de mond vol toekomst staan' (de titel van de dag): er is genoeg te zeggen, maar hoe dan?

De studiedag zal bestaan uit inhoudelijke bijdragen, interactieve verwerking in kleine groepen en een afsluitende viering.

  • Bekijk hier het programma en andere informatie.

Over het Evangelisch College

Het Evangelisch College is een interkerkelijk opleidingsinstituut dat christenen met diverse opleidingen, cursussen en studiedagen wil opleiden, toerusten en inspireren. Het Baptisten Seminarium biedt samen met het Evangelisch College de Sprekersroute aan.