Skip to main content

Jezus: Reconstructie en revisie verschenen

Seminarium

07 oktober 2020

Het boek 'Jezus. Reconstructie en revisie' van Henk Bakker is verschenen. Daarin beschrijft hij met behulp van de laatste inzichten een reconstructie van Jezus' leven op aarde.

 Uitgever KokBoekencentrum schrijft over het boek: "Er is in het Nederlands taalgebied al bijna twintig jaar geen studie meer verschenen over Jezus, en dat terwijl er in die periode veel nieuwe ontdekkingen zijn gedaan. Henk Bakker maakt de balans op en beschrijft het leven van Jezus op een vertellende, dramatische en zelfs provocerende manier. Meeliftend op uitkomsten van recent onderzoek beschrijft Bakker Jezus’ leven opnieuw. Hij laat zien wie Jezus geweest moet zijn en dat dit niet overeenkomt met wat veel kerken ervan gemaakt hebben."

Eerder zei Henk zelf: “Mensen hebben wel een beeld bij Jezus, bij hoe Hij leefde en waar Hij voor stond, maar dat is lang niet altijd gebaseerd op de feiten in de Bijbel. Zo’n eigen verbeelding kan in de weg staan als het erom gaat erachter te komen hoe het écht zit. Daarom is het allereerst belangrijk dat gelovigen hun aannames altijd controleren aan de hand van de Bijbel. We moeten ons afstemmen op de wáre Jezus.”

Het boek is bestemd voor predikanten en theologiestudenten én “voor christenen die echt willen studeren”, aldus Henk. Door van twee verschillende lettertypes gebruik te maken, is er onderscheid tussen de doorlopende tekst die je als lezer van begin tot eind kunt lezen, en kleine uitstapjes die nog meer verdieping geven.

Het boek is hier te koop voor 27,50 euro.

  • Lees hier een interview met Henk Bakker dat dit jaar voorjaar op deze website werd gepubliceerd.

Over Henk Bakker

Henk Bakker (1960) is namens de Unie van Baptistengemeenten hoogleraar voor de McClendon Chair for Baptistic and Evangelical Theologies aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Henk woont in Lelystad en is daar lid van de Baptistengemeente.