Skip to main content

Debora Krikken start als studiecoördinator

Seminarium

09 november 2021

Per 1 januari gaat Debora Krikken het Baptisten Seminarium versterken als studiecoördinator. Rector Hans Riphagen laat weten haar met groot genoegen te verwelkomen.

Sinds eind september was het seminarium op zoek naar iemand die een spilfunctie vervult in de onderwijsorganisatie. De voorgangersopleiding van Unie-ABC heeft zich in de afgelopen jaren zowel verdiept als verbreedt en bestaat uit een leergemeenschap waar docenten, studenten, alumni en onderzoekers gezamenlijk optrekken. Marijn Vlasblom, de huidige studiecoördinator, blijft verbonden aan de organisatie, maar gaat nadrukkelijker aan de slag met kennisvalorisatie en de verbinding met de geloofsgemeenschap.

Debora behaalde eerder haar master bestuurskunde, en kwam via het Evangelisch College in aanraking met theologie. Ze ontwikkelde zich tot docent en trainer Bijbeluitleg en vervolgde intussen haar studie aan het seminarium én de Evangelisch Theologische Faculteit te Leuven, waar ze een master Bijbelwetenschap doet. Ook deed ze ervaring op als theologisch onderzoeker bij hogeschool VIAA te Zwolle.

“Met Debora halen we niet alleen een uitstekende coördinator in huis, maar ook iemand die de kwaliteit van het seminarium inhoudelijk kan waarborgen en daar een wezenlijke bijdrage aan kan leveren,” aldus Hans Riphagen.

Debora is aangesloten bij Baptistengemeente Deventer.