Skip to main content

Vacature: Seminarium zoekt rector

Seminarium

16 april 2021

Het Baptisten Seminarium is op zoek naar een nieuwe rector (m/v) voor 0,6-0,8 FTE, die op 1 september 2021 kan beginnen.

21 03 Vacature rector Seminarium

Het Baptisten Seminarium bevindt zich op dit moment in een transitietijd door wisselingen in de teambezetting en een fusie tussen de kerkgenootschappen Unie van Baptistengemeenten en de Alliantie van Baptisten- en CAMA-gemeenten. Daarnaast liggen er uitdagingen rond de positionering van het Seminarium doordat grenzen tussen denominaties vervagen en ook de rol van voorgangers blijvend verandert.

Het Baptisten Seminarium verzorgt een opleiding voor toekomstige leiders in Baptisten- en CAMA-gemeenten, en in toenemende mate voor de bredere setting van vrije of evangelische kerken (ook wel ‘baptistic churches’ genoemd). Het Seminarium is ‘embedded’ in de faculteit Religie en Theologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam en werkt verder nauw samen met diverse andere theologische academische en hbo-opleidingen in Nederland. Internationaal wordt er samengewerkt met diverse baptistenopleidingen, zoals het International Baptist Theological Study Centre (IBTSC) in Amsterdam.

  • Lees hier de functieomschrijving en de functie-eisen. Reageren kan tot uiterlijk 28 april.