Skip to main content

Nieuw: de professionele leer-werkgemeenschap Samen Jong

Gemeenten

04 april 2023

Ben jij predikant, jeugdwerker of kerkelijk werker en werk je met Samen Jong in jouw gemeente? Ben je op zoek naar toerusting en een platform om ideeën uit te wisselen? Meld je dan aan voor de professionele leer-werkgemeenschap (PLG) Samen Jong.

Startbijeenkomst: Mei 2023
Vervolgbijeenkomsten (4 dagen): Najaar 2023 en voorjaar 2024
De bijeenkomsten zijn waarschijnlijk op maandagen tussen 10.00 en 16.00 uur.

Tijdens deze leerwerkbijeenkomsten word je gevoed met kennis en ideeën uit het internationale jeugdwerk- en gemeenteopbouwonderzoek en ga je samen aan de slag met vragen en inzichten uit je eigen praktijk en die van je medecursisten. Wat werkt wel en wat werkt niet? Hoe kun je ervoor zorgen dat de kernwaarden uit Samen Jong duurzaam in jouw gemeente landen?

In deze PLG ontvang je niet alleen veel, maar geef je ook input waarmee we van elkaar leren. Zo ontdekken we samen wat vruchtbaar is voor het gemeenteopbouwwerk, met een specifieke focus op jongeren, in kerken vandaag de dag. Die kennis willen we weer doorgeven aan anderen die met Samen Jong gaan werken.

DE 6 KERNWAARDEN VAN SAMEN JONG:

1.  Prioriteit geven aan jongeren
2. De boodschap van Jezus serieus nemen
3. Hart hebben voor jongeren
4. Verantwoordelijkheid geven
5. Warme gemeenschap zijn
6. Beste buren zijn

PROGRAMMA EN begeleiders:
De leergemeenschap is een project van Missie-Nederland, CHE Opleiding Theologie (onderzoek), Theologische Universiteit Kampen|Utrecht (Pepredikanten.nl), Kerkpunt, CGJO en HGJB.

Meer informatie over de docenten en het programma volgt in de komende tijd.
Heb je interesse om mee te doen en/of wil je meedenken over de vorm en inhoud van deze PLG? Doe dan mee met de online bijeenkomst via Teams over deze leergemeenschap op maandag 17 april 15.30-16.30 uur of dinsdag 18 april 09.00 – 10.00 uur, aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kun je niet, laat dan via dit mailadres weten dat je interesse hebt.