Skip to main content

'Booster voor je ziel' in Amersfoort

Gemeenten

19 januari 2022

De Baptistengemeente Amersfoort zet dagelijks een paar uur de kerkdeuren open voor mensen in de omgeving die behoefte hebben aan een kopje koffie, een praatje of een moment van bezinning. Onder het motto 'Booster voor je ziel' wil men stadsgenoten een hart onder de riem steken in de huidige coronalockdown.

De gemeente huurde jarenlang ruimte voor het houden van zondagse diensten, maar heeft sinds december een vaste stek in de Heilige Kruiskerk die van de Rooms Katholieke Parochie wordt gehuurd. Dit biedt tevens de mogelijkheid om zichtbaar aanwezig te zijn voor de directe omgeving en iets voor mensen in de wijk te kunnen betekenen. 

Het initiatief geeft antwoord op de gevoelens van angst, eenzaamheid en depressie waar steeds meer mensen onder lijden als gevolg van de coronapandemie en de maatregelen. "Dat merken we in onze eigen kring, maar speelt natuurlijk overal", zegt voorganger Peter Kruijt in een interview met de website 'De Stad Amersfoort'. "Een mens leeft van meer dan van brood alleen, zo staat geschreven. Hoe langer de crisis duurt, hoe belangrijker zorg voor de ziel wordt, denken wij. Daarom hebben we besloten dit initiatief nog een poosje te verlengen, en het wat meer onder de aandacht te brengen."

De kerk is elke dag tussen 14.00 en 16.00 uur open, waarbij vrijwilligers optreden als gastheren en -vrouwen. De coronamaatregelen worden in acht genomen.

  • Lees hier het interview met De Stad Amersfoort