Skip to main content

8 Unie-ABC-gemeenten starten Psalmen Challenge

Gemeenten

17 december 2021

Acht Unie-ABC-gemeenten starten op 2 januari 2022 een Psalmen Challenge, waarin er dagelijks via een podcast een Psalm wordt gelezen en besproken. Het leesschema, het audiomateriaal en een leesversie daarvan zijn voor iedereen die mee wil doen online beschikbaar. Thema: Symfonie van het hart.

Schatten ontdekken

Deelnemers van de Psalmen Challenge lezen in de eerste helft van 2022 dagelijks een (gedeelte van een) Psalm en ontdekken via een podcast van verschillende voorgangers de schatten hierin. Daarin wordt dit Bijbelboek bij vandaag de dag betrokken en kun je de geestelijke reservoirs van je leven vullen.

"Generatie na generatie vinden we in de psalmen taal om lezen, te overdenken, te bidden en te zingen. Een taal van de relatie tussen de mens en God. De woorden spreken tot ons en laten ons spreken tot God. De meerstemmigheid van de psalmen drukken we uit in het thema 'Symfonie van het hart',"zo staat op de website symfonievanhethart.nl te lezen.

Even voorstellen

De Symfonie van het hart is een initiatief van CAMA Gemeente Woerden en de Baptistengemeenten Enschede, Utrecht Silo, Emmen De Bron, Midden-Betuwe, Alphen aan den Rijn Noord, Koudum en Amersfoort. De voorgangers van deze gemeenten stellen zich in dit filmpje aan u voor:

21 12 Psalmen Challenge voorstelvideo

Zo werkt het

  • Volg het leesrooster en lees iedere dag een Psalm. Zaterdag is een Psalm-vrije dag. Of je inhaaldag.
  • Beluister op doordeweekse dagen de podcast met een korte meditatie over de Psalm van die dag (circa 5 tot 8 minuten) of lees de leesversie. Luister hier nu alvast de proloog op de podcasts.
  • Eens per maand is er een verdiepingspodcast die een thema uit het psalmenboek belicht.
  • Tijdens de zondagse diensten spreken de betrokken voorgangers in hun eigen gemeenten over de dag-Psalm.
  • Voor huiskringen is er materiaal beschikbaar om in groepsverband door te spreken over de Psalmen.

Bekijk alle informatie en doe mee via www.symfonievanhethart.nl.