Skip to main content

Hulp bij zoeken nieuwe voorganger

Gemeenten

16 april 2021

ABC-gemeente De Haven uit Wijk bij Duurstede heeft een nieuwe voorganger. Een oudste die bij het beroepingsproces betrokken was wil zijn opgedane ervaring graag delen met andere gemeenten.

Sinds kort is Bart van Nes (foto) parttime voorganger in ABC-gemeente De Haven uit Wijk bij Duurstede. De andere helft van zijn tijd geeft hij met het team van Henk Stoorvogel trainingen in (s)preekvaardigheid. Bart was de afgelopen periode voor IFES actief in Portugal en heeft de ETF gedaan. Na de aanstaande geboorte van hun eerste kind hopen Bart en zijn vrouw naar Wijk bij Duurstede te verhuizen.

Hulp bij beroepen

Bij de zoektocht naar een voorganger was oudste Jacinto Louisa, die ook qua baan met HR te maken heeft, nauw betrokken. Vanuit de opgedane ervaring met het zoeken en aanstellen van een voorganger stelt hij zich beschikbaar om mee te denken met andere Unie-ABC-gemeenten die in zo’n proces zitten (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Een mooi voorbeeld van samen een netwerk zijn voor gezonde(n) gemeenten.

Gerard van der Schee,
Regiocoördinator Unie-ABC