Skip to main content

Baptisten Dokkum starten diensten in Burgum

Gemeenten

15 januari 2021

De Vrije Baptistengemeente Nehemia in Dokkum heeft plannen voor gemeentestichtend werk in de naburige plaats Burgum. Dat vertelde voorganger Kees Postma onlangs aan het Friesch Dagblad.

De gemeente telt zo'n 300 leden en daarnaast nog zo'n 150 tieners, kinderen en vaste gasten. Voor de coronacrisis kampte de gemeente op zondagen soms al met capaciteitsproblemen in het gebouw. Daarnaast kwam men in gesprek met Burgumers die graag in hun eigen woonplaats een gemeente wilden beginnen, maar niet wisten hoe. Eind vorig jaar zijn daarom plannen uitgewerkt om, zodra de coronamaatregelen het weer toelaten, te beginnen met het organiseren van diensten in Burgum. Daarnaast zal te zijner tijd een Alpha Cursus in Burgum worden gestart.

Communitygevoel

Kees Postma is enthousiast: "Mijn gezin en ik hebben jarenlang gemeentestichtend werk in Ierland mogen doen en zijn daardoor het belang gaan inzien van een gemeente in het eigen dorp. Daarmee creëer je veel meer het communitygevoel dan in een streekgemeente waarbij mensen soms tien of twintig kilometer reizen om een dienst te bezoeken." Ook ziet hij mogelijkheden om als gemeente meer betrokken te raken op de samenleving buiten de kerkmuren. "Ik geloof dat lokaal naar de kerk gaan ook lokale betrokkenheid geeft. Het zou toch fantastisch zijn dat wanneer een kerk stopt, het dorp écht iets zou missen omdat de kerk ook maatschappelijk betrokken was.”

Lees het hele artikel op de website van het Friesch Dagblad.